Everything EOS Aylık Raporu ( Şubat 2023)

EOS ekosisteminden kapsamlı ve güncel haberler için başvurulacak kaynağınız olan Everything EOS Aylık Raporu ile rakiplerinizin bir adım önünde olun. Raporumuz, size en yeni güncellemeleri ve en ilgi çekici hikayeleri sunmak için EOS topluluğunun en uzak noktalarını araştırıyor. Hızla gelişen EOS dünyasında hiçbir anı kaçırmayın!


Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now

ENF, BGA & CBC'ye katılıyor

Bu ay EOS Ağı , GameFi paradigmasının bir gerekliliği olarak EOS ağının hızını ve iş hacmini vurgulayarak GameFi'nin benimsenmesine yardımcı olmak için Blockchain Gaming Alliance'a (BGA) katılarak daha geniş sektörle işbirliğini daha da genişletiyor .

BGA'nın misyonu, blok zincirinin oyunları nasıl dönüştürebileceği ve mevcut iş kategorilerini nasıl iyileştirebileceği veya bozabileceği konusunda bireysel ve ticari farkındalığı artırmaktır. İnovasyonun önündeki mevcut engeller üzerinde hareket ederek ve eyleme geçirilebilir endüstri standartları ve en iyi uygulamalar yaratma çabalarını hızlandırarak farkındalığı artırmayı ve benimsemeyi hızlandırmayı amaçlıyorlar. Standartlar ve güçlü birlikte çalışabilirlik, geniş endüstri benimsemesi ve ortak bilgi paylaşımı için anahtardır ve blok zincirinin farklı şirketler ve yapılar arasında başarısını sağlar.

İttifak ayrıca, blockchain teknolojilerinin içgörülerini, faydalarını ve sınırlarını paylaşarak, blockchain oyunlarına ilişkin daha geniş bir kamuoyu anlayışını ve farkındalığını geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, üyeler ve kilit paydaşlar arasında tartışma ve katılım için açık ve kapsayıcı bir platform sağlar. BGA çerçevesi altında katılımcılar, blockchain ve bunun insanlar, işletmeler ve toplum üzerindeki etkileri ile ilgili sorunlar hakkında birbirleriyle doğrudan ve açık bir şekilde iletişim kurabilirler.

EOS Ağı, Blockchain Gaming Alliance'a katılarak, dağıtılmış sistemler yoluyla kesintiye uğramaya hazır kilit bir endüstri üzerindeki iddiasını önceden belirledi. 

Doğası gereği dijital bir kuruluş olarak, 135 milyar dolarlık video oyun endüstrisi, dağıtılmış defterler yoluyla merkezi olmayan yönetim için doğal bir uyumdur. Video oyun tokenleri, World of Warcraft altından birinci şahıs nişancı görünümlerine kadar onları satan pazarlarda olduğu gibi on yıllardır var , bu da blok zinciri için çok açık ve uygulaması kolay bir kullanım durumuna işaret ediyor. Yarım saniyelik bloklar ve zincirler arası iletişim ile EOS ağı, bu alanda performans lideri olmak için iyi bir konumdadır. Alliance, diğer GameFi çözümleriyle işbirliği yaparak GameFi aracılığıyla dünyayı birlikte güçlendirebilir. 

EOS Kanada Blockchain Konsorsiyumu'na Katıldı

EOS , Kanada'daki blok zinciri endüstrisini savunan Kanada Blockchain Konsorsiyumu'na (CBC) da girmiştir . Bu konsorsiyum, teknolojinin dönüştürücü potansiyelini keşfetmeye yardımcı olmak için Kanada'nın çeşitli blockchain endüstrisini birleştiriyor. 

EOS Network Foundation, kar amacı gütmeyen bir Kanada kuruluşudur. Kanada, diğerlerinin yanı sıra Ethereum kurucusu Vitalik Buterin'e ev sahipliği yapan, yıllardır kripto gelişiminin öncüsü olmuştur . Bu nedenle EOS Ağı, CBC için doğal bir uyumdur.

CBC, ekosistem gelişimini destekler ve blockchain endüstrisinin inanılmaz ekonomik ve sosyal değeri hakkında eğitim vermek ve farkındalık yaratmak isteyen uzman konuşmacılarla aylık toplantılara ev sahipliği yapar. Uluslararası erişime sahip yüksek profilli etkinliklere ev sahipliği yapıyorlar ve tüm Kanadalılara fayda sağlamak için blockchain teknolojisini kullanmanın yollarını keşfetmek için endüstri, hükümet ve akademi ile ilişki kuruyorlar.

Ortaklıklar, yüksek düzeyde kullanıcı benimseme elde etmek için önemli bir adımdır. Ancak EOS, ortak bulmak için tarihsel olarak bir savunuculuk organizasyonuna ihtiyaç duyuyordu. Ağın savunucusu olarak hareket eden EOS Ağı vakfı ile EOS, blok zincirini ana akım haline getirmeye yardımcı olmak için katma değerli ortak çalışanlarla hızla güçlerini birleştiriyor.

Daha Sağlam ve Otonom Bir EOS Ekosistemine Doğru

EOS Ağı, Web3 ağ gelişimi potansiyeli üzerine dikkate değer bir vaka çalışmasıdır. EOS Ağı Vakfı (ENF) ilk ortaya çıktığından ve EOS Ağı'nın çıkarlarını savunmak için gerekli kaynaklarla donatıldığından beri, bir yandan yenilenen geliştirmeleri kendi adına takip edebilecek güçlü bir ekip geliştirirken diğer yandan da kamu malları finansmanı için çok sayıda program oluşturmak için çaba harcadı.

7 Şubat'ta EOS Network BP'leri, EOS Asia tarafından önerilen ve eosio.saving hesabına bir akıllı sözleşme ekleyen bir MSIG'yi onayladı. Bu akıllı sözleşme artık eosio.saving'e akan ağ düzenlemesinin programatik olarak diğer hesaplara dağıtılmasını ve doğrudan EOS Ağından sürekli fon alınmasını sağlıyor. Yakın vadede, bu akıllı sözleşme için varsayılan parametre, finansman tahsisinin %100'ünü EOS Network Foundation'ın yönettiği eosio.grants hesabına yönlendirir. 

Düzenlemenin programatik olarak dağıtılmasına izin veren bir sistem sözleşmesinin getirilmesi, doğrudan ağ tarafından finanse edilen güçlü bir katkıda bulunanlar ekosisteminin evrimine yönelik bir yol oluşturur.

Trustless IBC Başlatıldı

Blok Zincirleri Arası İletişim (IBC), son yıllarda popüler bir ifade haline geldi. 

En temel haliyle IBC, iki blok zincirinin iletişim kurabilmesi ve defterleri hakkında bilgi paylaşabilmesinin bir yoludur. Başka bir deyişle, IBC, herkesin belirli bir sözleşme eyleminin tamamen ayrı bir blok zincirinde gerçekleştiğini bir blok zincirindeki sözleşmelere kanıtlamasına izin verir.

Antilope zincirleri için bir IBC çözümü geliştirirken önemli bir gereklilik, kullanıcıların ek üçüncü taraflara güvenmeden veya ek güven olmadan işlem yapabilmesiydi. Bu gereksinim, kullanıcıların izin verilen varlıklar tarafından işletilen ayrı bir altyapı gerektirmeden belirteçleri taşıyabilmelerini ve zincirler arası işlevleri yürütebilmelerini sağlar. 

Diğerleri gibi, bu çözüm de bunu başarmak için bir köprü kullanır, ancak köprü üçüncü taraf yerine zincirin temel katmanındadır. 

Trustkess IBC ile bir kullanıcı, Zincir A'da bir tokeni kilitleyebilir, ardından Zincir B'de o varlığı temsil eden yeni bir tokeni Zincir B'de temsil etmek için jetonun kilitlendiğini Kanıtlayabilir. Kullanıcılar, tokenlerini geri taşımak istediklerinde işlemi tersine çevirebilirler. Bu tersine işlem, zincir B'deki tokenin yakılmasını ve Zincir A'daki orijinal tokenin kilidini açmak için yakıldığının kanıtlanmasını içerir. 

Bu çözüm ile kullanıcı, eylemi kaynak blok zincirinde göstermek ve bunu hedef blok zincirinde kanıtlamak için gereken tüm kanıt unsurlarını taşır. İki zincirin her biri, diğerinin güvenilir istemcisi gibi davranarak, kullanıcıların güvenilir bir üçüncü taraf eklemeden yalnızca temeldeki protokole güvenmesine izin verir.

Ekosistemler IBC olmadan bağımsızdır ve işbirliği caydırıcı değildir. Ancak IBC, ekosistemleri birbirine bağlayarak daha işbirlikçi bir endüstri yaratıyor. Bu yeni birlikte çalışabilirlik çağı, yalnızca bireysel ağların büyümesini teşvik etmekten ziyade işbirliğini ve yeniliği teşvik edecektir.

Antelope geliştiricilerinin Everything EOS Podcast'te IBC'yi, Antelope'deki uygulamasını ve daha geniş dünya üzerindeki etkilerini tartışmasını izleyin .

2023 CoinTelegraph İlk 100'de Yves La Rose

EOS Network Foundation CEO'su Yves La Rose'u tebrik ediyoruz. Bu ay, önde gelen kripto yayını CoinTelegraph, 2023'ün İlk 100'ü listesinde Yves'i "halkın tercihi" olarak seçti.

46 numaradan gelen Yves, EOS topluluğunun güçlü ve dirençli olduğunu kanıtladı. 

2022'de ENF, hızla büyüyen bir ekibe sahip bir kuruluş olarak muazzam bir büyüme gördü. ENF ayrıca, ENF USA LLC ve ENF Hong Kong Ltd.'nin kurulduğunu gören küresel bir genişleme başlattı. 

EOS , 21 Eylül 2022'de Block.one ile tüm bağlarını kopararak, bağımsız bir yazılım çatalına mutabakat kodu yükseltmesini başarıyla gerçekleştirdi . ENF, onun yerine hata düzeltmeleri ve Blockchainler Arası İletişim gibi geliştirme önceliklerinin sorumluluğunu üstlendi ve sonunda Block.one'un neredeyse beş yıl önce verdiği sözleri yerine getirdi.

ENF ayrıca Web3 şirketi Zaisan ile Avrupa'da ve dünya çapında Web3 ticaret fuarlarında ve etkinliklerinde fiziksel varlığını sürdürmek için stratejik bir ortaklık kurdu. Diğer girişimlerin yanı sıra, bir likidite teşvik programı aracılığıyla DeFi ekosistemini geliştirmek ve büyütmek için 3. çeyrekte Getiri+ portalı başlatıldı.

2023'te EOS Ağı büyük olasılıkla yeni EOS DeFi ve GameFi ekosistemlerine odaklanacak, Web3, NFT'ler ve metaverse desteğini genişletecek, kilitli toplam değerini artıracak, kullanıcıların EOS varlıklarından getiri elde etme fırsatlarını artıracak ve EOS'u bir DeFi uygulamaları, oluşturucuları ve kullanıcıları için daha rekabetçi ve çekici bir platform. 

EOS, işletmelere canlı, yenilikçi blockchain pazarına girmeleri için ihtiyaç duydukları güvenilir altyapıyı ve teknik ve finansal işbirliğini sağlamaya hazırlanıyor.

Pomelo 5. Sezon Yayında

Pomelo'nun beşinci sezonu, ENF'den 150 bin dolarlık bir hibe ile desteklenen eşleştirme havuzuyla bu ay başladı. 

Pomelo, topluluk katkılarını çoğaltmak için ikinci dereceden bir mekanizma kullanarak EOS tabanlı projeleri finanse etmek için Gitcoin'den ilham alan açık kaynaklı bir kitle fonlaması platformudur . Finanse edilen miktarı belirlerken benzersiz katkıda bulunanların sayısına daha fazla ağırlık verir. İkinci dereceden finansmanın sihriyle, daha fazla fon, daha fazla benzersiz bağışçı ile hibelere gidiyor.

Onaylı Hibe sahipleri, Pomelo'nun İngilizce, Çince ve Korece olmak üzere üç dilde ev sahipliği yaptığı Pomelo sunum oturumlarında hibeleri hakkında paylaşımda bulunma fırsatı elde eder. Twitter Spaces, İngilizce ve Korece sunum oturumlarına ev sahipliği yaparken, Çince oturumlar Tencent Konferansında yapılır.

Katılımcılar ayrıca favori hibelerini vurgulamak için koleksiyonlar oluşturabilirler . Koleksiyon, bir Pomelo topluluğu üyesi tarafından sağlanan bir bağış grubudur. Her koleksiyon küratörü, belirli bir temayı veya kategoriyi vurgulamak gibi bir koleksiyonu organize etmek için her türlü mekanizmayı kullanabilir. 

Bir hibe bağışçısı olarak, bağış yapacak paranız varsa ancak her sezon tüm hibeleri okuyamıyorsanız koleksiyonlar sizin rehberiniz olabilir. Bağışçılar güvendikleri bir koleksiyoncu bulup koleksiyonlarındaki bağışlara bağışta bulunabilirler.

NFT hayranları , zengin bir arka plan ve Pomelo ilmine derin bir dalışla Sezon 5 Macerasına katılabilir . Cesur Pomelo Astronotlarını ayın yüzeyini keşfederken takip edin ve garip yeni eserlerle karşılaşın ve NFT hikayesini takip ederek güncel kalın.

Bu girişimler arasında, her türden Pomelo katılımcısı Pomelo deneyimine katılabilir ve EOS'ta kamu mallarının finanse edilmesine yardımcı olabilir.

Binance: AMA & Öğrenin ve Kazanın

EOS Network Foundation'ın (ENF) CEO'su Yves La Rose, 17 Şubat'ta Binance'in ev sahipliği yaptığı özel bir Bana Her Şeyi Sor'a (AMA) katıldı. Binance, platformunda USDT'nin EOS sürümünü listeledikten ve yeniden canlandırılan öğren ve kazan programını pilot olarak kullanmak için EOS'u kullandıktan sonra EOS Ağı'nı yenilenmiş bir güçle destekliyor . Bu işbirliği, Ağı daha geniş Web3 alanından büyük bir DeFi kullanıcıları topluluğuna açar.

 

Görüşme sırasında La Rose ve sunucu Larry, EOS'un tarihi, ekosistemdeki son gelişmeler ve Ağ için planlar hakkında konuştu. 30 binden fazla izleyiciyle Binance'in AMA'sı, geniş bir kitleye EOS hakkında açık ve dürüst bir tartışma sağladı. Yves La Rose tarafından sağlanan açık ve dürüst açıklamalar sayesinde, kripto para birimi topluluğunun büyük bir kısmı EOS blok zincirine yeniden giriş yaptı. 

La Rose, kurumsal derebeylerine karşı yükselen EOS'un destansı hikayesini vurgulayarak ve EOS'un diğer blockchain platformlarına göre avantajlarını özetleyerek, EOS Ağı'nın merkezi olmayan ahlakını yepyeni bir meraklı grubuna getirdi.

Node Operatörleri

EOS ağı, haftalık olarak paylaşılan kod geliştirme güncellemeleri ve düğüm operatörü tartışmalarıyla benzeri görülmemiş bir şeffaflık çağına giriyor. Benzer şekilde, blok üreticileri öncelikleri, zorlukları ve diğer önemli kalemleri tartışmak için  aylık bir görüşme planladı.

Geçmişte, BP'ler ve diğer ekosistem katılımcıları, bir müşteri hizmetleri kara deliği gibi görünen bir şeye yeni özellikler veya hata düzeltmeleri önermeye çalışırken hayal kırıklığına uğradılar. Adreslenmemiş binlerce Github sorunu ve BP'ler, Cüzdan geliştiricileri ve diğerlerinin getirdiği göz ardı edilen öneriler arasında, önceliğin kullanıcı odaklı geliştirme dışında bir şey olduğu açıktı.

Ancak, ENF liderliğinde ve artan geliştirme faaliyetinin açık bir şekilde gösterilmesiyle , geriye kalan binlerce GitHub sorununun tamamı çözüldü. Çekirdek ekip artık BP'ler ve diğer paydaşlarla doğrudan ve net bir şekilde iletişim kuruyor. Etkileşim düzeyi, EOS topluluğu için yeni bir soluktur. Bu aylık BP çağrıları, ENF'nin topluluğun yardımıyla en önemli kalkınma hedeflerini seçmesine yardımcı olan birçok önceliklendirme çalışmasından biridir.

Ocak Programları ve Operasyonları Sağlık Raporu

Ocak Programları ve Operasyon Sağlığı raporu, IBC, Hypha DAO, Market+ Dashboard, Wallet+ SDK'ları ve daha fazlası dahil olmak üzere EOS Network fonlarının girişimleri için kilometre taşlarını ve ilerlemeyi paylaşıyor.

Web3 endüstrisi; projeler, katkıda bulunanlar ve topluluk üyeleri arasında güven, şeffaflık ve hesap verebilirlik üzerine inşa edilmiştir. Bunu akılda tutan EOS Network Foundation, bu değerlere bağlı kalarak ekosistemi büyütmeyi ve EOS topluluğundakilerin perde arkasındaki tüm işlerle ilgili düzenli güncellemeler almasını sağlamayı hedefliyor.

Aylık Program ve Operasyon Sağlık Raporları , bu stratejinin önemli bir parçasıdır ve EOS genelindeki önemli girişimler hakkında üst düzey içgörü sağlar. Sağlık puan kartları, çeşitli dönüm noktalarının, önemli noktaların ve başarıların, yaklaşan etkinliklerin ve daha fazlasının durumunu detaylandırır.

 

Bywire will email you from time to time with news digests, stories & opportunities to get involved. Privacy

Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now