EOS Bees ve Novacrypto Röportaj Metni: EOS'taki Toplumsal ve Ekonomik Boyutlar

EOS Bees kurucusu Jesse Jaffe ve Novacrypto kurucusu Patric Schimid'in söyleşisi


Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now

Röportajı altyazı seçeneği ile izleyebilirsiniz.

NovaCrypto - Jesse Röportaj Transkripti

 

Patrick: Herkese merhaba, EOS Bees'ten Jesse Jaffe ile EOSIO Swiss 14. Atölyedeyiz (workshop)

Jesse: Merhaba Patrick, burada olduğum için mutluyum. Beni ağırladığınız için teşekkürler.

Patrick: Son bölümü kaçırdıysanız, 23 Mart röportajına göz atın. Bugün bazı ilginç konularımız var.

  • EOS Bees merkezi mi yoksa merkeziyetsiz mi?
  • EOS Bees'in 3 sacayağı
  • Çeviri ve influencer kampanyası
  • Genç geliştiriciler kampanyası
  • Pomelo 1. sezon

EOS Bees merkeziyetli mi yoksa merkeziyetsiz mi? 23 Mart'taki son videoda, bir organizasyonun nasıl merkezi süreçlere ve merkezi olmayan diğer süreçlere sahip olabileceğinden bahsettiğimizi  hatırlıyorum.

Jesse: Bunun hakkında çok düşündüm  ve aralarında bir denge olduğunu fark ettim.

Diyebileceğiniz bağımsızlık ve koordinasyon, ki bu da

Merkezi. EOS Bees'i ilk başlattığımda, farklı ülke kovanlarının benzersiz kültürlere sahip oldukları ve bu nedenle aldığımız kamu fonlarıyla ne tür bir pazarlama çalışması yapmaları gerektiği konusunda kendi kararlarını vermeleri gerektiği benim için çok mantıklıydı. Şimdi anlıyorum ki, amacımız EOS topluluğu için değeri en üst düzeye çıkarmaksa, süreçlerimiz veya çalışma şeklimiz açısından çok fazla merkezi olmadığımızı hissediyorum.

Yapmak istediğimiz bazı kampanyalardan bahsedeceğiz. Bunlar çok koordineli kampanyalar. Dolayısıyla, EOS topluluğu için yapmak istediğimiz bu daha karmaşık girişimler koordinasyon gerektiriyor. Kovanlar hala bağımsız olacak, ama o kadar değil. Bir sarkaç gibi. Sarkaç, EOS Bees'teki süreçlerimiz için koordinasyon merkezileştirme tarafına daha fazla sallanıyor.

Düşünülmesi gereken diğer şey, EOS Bees'teki fonları kimin kontrol ettiğidir. En başından beri, ki hala durum böyle, EOS Bees için tüm önemli hesaplar için sahiplik anahtarlarını kontrol ediyorum. Hypha ile konuşuyoruz. Henüz başlamamış olan Alfa Programlarına kaydolduk. Hypha platformuna çok aşinayım ve devredilemez bir oylama belirteci kullanarak fonların kontrolünü merkezsizleştirmemize izin verecekler. Böylece sarkaç merkeziden daha merkezi olmayana doğru sallanıyor. Her şey herhangi bir organizasyondaki ödünleşimler arasındaki dengeyi bulmakla ilgilidir ve hala bunun hakkında çok düşünüyoruz ve umarım gerçekten iyi bir denge bulmak için çalışıyoruz.

Patrick: Bu çok akıllıca çünkü bu 14. workshopu yürütmekten zevk aldım.

Yield+ ENF çalışma grubundan Denis Carriere ile birlikteydik. Bu röportaj sırasında merkezi olmayan ağ finansmanı hakkında da konuştuk. Gerektiğinde pivot yapmak için erken bir aşamada bir şey yaptığımızda çok önemlidir. Bu durağan bir süreç değildir, çünkü deneyiminizi haftadan haftaya, aydan aya yaparsınız. Tekerleği değiştirmek için neler yapabileceğinizi gösteren raporlarınız var. Herhangi birgirişimde ağ finansmanını merkezsizleştirmek çok önemlidir.

inşa etmek istediğimiz bir şey hakkında, bu yüzden bu geçişi ve Hypha ile yapacağınız işi görmekten çok mutluyum.  Gelecekte kesinlikle daha fazlasını ele alacağız.

Üç sacayağı EOS Bees için çok önemlidir.

Jesse: Evet, üç ayağımız çeviri faaliyeteri, Influencer'lar ve genç geliştiriciler. Yaptık

üç ayağımızı içeren üzerinde çalışmak istediğimiz projeler. EOS Bees'teki sekiz aylık deneyimimle, bu üç şeyin EO S ağına getirdiğimiz değeri en üst düzeye çıkarmamıza yardımcı olacağına inanıyorum. Çok heyecanlıyım çünkü üzerinde çalışmamız gereken üç sütunla sağlamlaştırıyormuşuz gibi hissediyorum.

Yapmak istediğimiz ilk koordineli proje, Influencer'lara ulaşmak ve onlarla uzun süreli ilişkiler kurmak için çeviri çalışmalarımızdan yararlanmayı içeriyor. Bu çalışmayı öngördüğüm yol, oluşturulan EOS kamu yararına içerik sahibi olmamızdır. Çok sayıda video içeriğimiz var.

Fireside Chat veya EDEN Baş Delege Toplantıları olsun, oluşturulur. Önce videonun metin çıktısını düzeltmemiz gerekiyor çünkü YouTube AI oldukça kötü İngilizce çıktısı veriyor. Ardından, tüm kovanlara ait dillerin bu önemli EOS topluluk videolarına yüklenmesi için altyazıları çevirmelerini ve oluşturmasını sağlayacağız.

EOS topluluğuyla ilgilendiğinden emin olduğumuz 11 sağlam dilimiz var. Bir içerik parçasına, özel altyazılı bir YouTube videosuna ve bir transkripte sahip olduğumuzda, videoyu izlemek zorunda kalmamanız için bir transkript de yapmalıyız. Ayrıca dizine eklenecek, bu da SEO ve erişilebilirlik için iyi- onu tanıtmak için arılarımızı kullanmak istiyoruz.

Swarms projesi, Tipit ile olan iş birliğimizdir.  Bizi Influencer alemine getiriyor. Bir Swarm (toplu etkileşim verme) otomatik bir yoldur, bu yüzden bu üretimi yapıyoruz, ancak şimdi Tipit, Twitter kullanıcılarını bir Tweete katıldıkları için ödüllendirmenin otomatik bir yolu ile neredeyse bitti. Otomatik olarak $EOS olarak ödüllendirir. Artık Arıları Tweetleri Retweetlemeye ve Tweetlere yorum yapmaya teşvik etmenin bir yolu var. Yapmak istediğimiz şey, bir keresinde birkaç kez, yaptığımız Influencer araştırmasını kullanarak cevap vermektir. Profil Tanıtıcılarını aldık. Bazıları bize fiyatlarını verdi. Diyelim ki yüz Arı, Swarmed Tweet'e Influencer'ın Sapı ile cevap veriyor. Kendinizi Influencer'ın yerine koyarsanız, Twitter'a giriş yapacaklar ve yüz tane görecekler.

Bu içerik parçasına bakmak için bildirimler. Şimdi içerik için biraz metin yazarlığı yapacağız. Alfa'yı veya bu içeriğin önemli bir bölümünü çeken bir başlık yazacağız, böylece Influencer veya başka biri tüm bir buçuk saatlik Fireside Chat'i izlemek zorunda kalmayacak.  Orada bazı mermi noktaları var ve bu bildirimleri haftada birkaç kez alıyorlarsa, karşılıklı organik katılımlarla olumlu yanıt verirlerse bu Etkileyicileri uzun vadeli ilişkilere hazırlamanın  bir yoludur.

Yılın başından bu yana, Influencer'larla yaklaşık beş kampanya yaptık  ve genellikle başarılı olamadılar. Bence bunun nedeni, onlara hemen ödeme yapmamız.

EOS'u tanıtmak. Bu Influencer'lara EOS'u tanıtmaları için $EOS ödeyerek bir farkındalık kampanyası olarak düşündüm. Bence daha iyi bir farkındalık kampanyası az önce anlattığım şey olmalı, bu da içeriğimize bakmak için bu Etkileyicilere ping atıyor. Sonra bir filtre gibi davrandığını göreceğiz . Hangi Influencer'ların bize ulaştığını göreceğiz. Belki bazıları içeriği Retweetleyecektir. Belki bazıları EOS hakkında kendi başlarına Tweet atacaktır. Bu şekilde, bir Influencer campaig n için doğru zaman geldiğinde hangi Influencer'lara ulaşmak istediğimizi bileceğiz. Bu Faz 1 gibidir. Hangi Influencer'larla çalışmak istediğimizi öğrendikten sonra Faz 2 devreye giriyor.

Sanırım en son çağrımızda  konuştuğum Yönlendirme Sistemimize ihtiyacımız olacak, Patrick. EOS Support bunu oluşturmaya yardımcı oluyor.  Yönlendirme Sistemine ihtiyacımız var çünkü diyelim ki bir Influencer ile röportaj yapacaksak, o Influencer'ın takipçilerinin EOS topluluğuna bir şekilde üye olmaları için erişmek istiyoruz.  Şimdi, tamamen Influencer'ın neyle ilgilendiğine bağlı. NFT'ler, DeFi, genel olarak Kripto veya her neyse. Ödül veriyorsak Influencer'ın takipçilerini doğrulamanın bir yoluna ihtiyacımızvar.  Twitter'da ödül vermek çok yaygındır. Burası tam da çıtanın ayarlandığı yer. Yani eğer bir parçası olarak ödüller vereceksek

Influencer'lar ile kampanya, alacak kişileri doğrulamamız gerekiyor

bu ödüller. Yönlendirme Sistemi built olduğunda, aylarca süren Influencer araştırması yaptıktan sonra nihayet Influencer'lara ödeme yapabileceğimiz Faz 2'ye başlayabiliriz. Umarım çok daha kaliteli bir  Influencer kampanyamız olur.

Patrick: Kesinlikle. Nihai hedef, takipçileriYönlendirme Sistemi ile righ t araçlarına yönlendirmektir. Influencer'ın takipçilerinin EOS'un etrafında dolaşmasını ve Anchor Wallet'ı veya başka bir aracı nasıl kullanacaklarını kendileri öğrenmelerini sağlamamalıyız. Gitmeleri için teşvik edilmeleri gerekir

EOS Support aracılığıyla ve EOS Bees'in bir kampanyası aracılığıyla bir EOS Support temsilcisiyle iletişim halinde olun. Bu, 23 Mart'taki son çalıştayda video açıklamasında açıklandı  . 

Jesse: Bu harika bir nokta, Patrick. Support ajanları sadece bu takipçinin bir bot olup olmadığını nitelendirmekle kalmayacak, aynı zamanda bu takipçinin ilgilendiği şeyi elde edeceğiz. Destek temsilcisi onlara EOS topluluğunda nereye gitmeleri gerektiğini önerecektir. Bu bence çok önemli, gerçekten değerli.

Patrick:  Charles Arroyo-Bishop ile bu atölyede olmaktan da zevk alıyorum.

Fransız Hive için EOS Bees  ve aynı zamanda EOS Support'un iletişim başkanı. Yenidenbir bağlantıdır çünkü dil engeli sorununu pazarlama ile çözersiniz. Dillerin gücünü kullanmak ve EOS Bees ile bazı sinerjilere sahip olmak, EOS Desteği ile tamamen mantıklı.

Genç geliştiriciler kampanyasına geçelim. Son zamanlarda EOS ile temasa geçtiniz

Ulus.  Vincent Grenier ile yaptığınız röportajın video açıklamasına bir bağlantı koyacağım.

Kanada merkezli. Vincent'a büyük bir bağırış. Üniversitenin genç geliştiricileri bağlamında, şimdi bir kampanya başlatıyorsunuz.

Jesse: Çeviriler ve Influencer'larla yaptığımız çalışmalara göre , bu

bizim için çok daha yeni.  Benim için gerçekten heyecan verici olan şey  , EOS Bees'i ilk başlattığımda, yapmadım

Geliştiricilere erişebileceğimizi düşünüyorum çünkü EOS Bees'teki çoğu insan

geliştirici değildir. Vincent çok ikna ediciydive geliştiricileri işe almak için geliştirici olmanıza gerek olmadığı gerçeğini destekleyecek bilgilere sahipti. Genç geliştiricilerin EOSIO'yu öğrenmeleri ve potansiyel olarak EOS üzerine inşa etmeleri için projeler oluşturmak üzere üniversitelerle iş geliştirmeyi içeren bir süreci var .

Önce çeviriler ve Etkileyiciler tarafına odaklanıyoruz, ancak bunu düzelttikten sonra, odağımızı genç geliştiriciler tarafına koyacağız  . Üniversiteleri aramayı ve karar vericinin kim olduğunu bulmayı içerir.  Bir proje ortaya koymamız gerekiyor. Projenin açık kaynaklı bir  girişim olması, EOS topluluğu için bir kamu yararı olması çok önemlidir. Genç geliştiriciler için teknik destek sağlayan EOS Nation ekibimiz var. Umarım bazı iyi projeler ve onboard ücretsiz stajyerler alabiliriz. Vincent, stajyerleri ücretsiz olarak işe alabildiğini söyledi. Genç geliştirici projesi, EOS topluluğuna muazzam bir değer katacak çünkü Kripto topluluklarımız çok geliştirici odaklı. EOS Bees'in bu  alanda gerçekten yardımcı olabileceği  için çok heyecanlıyım  . Bunun başlangıçta mümkün olduğunu düşünmemiştim  ama EOS Nation'ın yardımıyla bunu başarabiliriz gibi görünüyor.

Patrick: Mindweb.io de bahsetmek istiyorum.  Bu  atölyenin sonunda her zaman yaptığım Mindmaps mevcuttur. Her zaman  tüm röportajları ve tüm YouTube  bölümlerini parçalamak için bir Zihin Haritam var. Tüm bilgiler  EOSIO Swiss atölyesi adlı  bir Mindmap'te mevcuttur. Seninle  birlikte çevirmeye başladığım bir Zihin Haritası var, Jesse. İşte EOS Digest Zihin Haritası budur. EOS'a giriş noktasıdır. Şu anda Çince ve Korece olarak çevrilmiştir. Ayrıca Almanca, İspanyolca ve Fransızca da olacak. Bir üniversitedeki genç geliştiricilerin eğitimi için önemlidirler. EOS ile başlamak istiyorsanız, belki de tam olarak nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuzdur. Diğer Zihin Haritalarına  bağlandığı bir Zihin Haritası'na  dalabilecekler. Amaç, EOS ekosistemini Mindmaps'e dönüştürmektir. Bu büyük bir proje.

Jesse: Çok başarılı bir 2. sezon için Pomelo takımına teşekkür etmek istiyorum. Üç hibem vardı. EOS için üzerinde çalıştığım tüm projeler için çok yardımcı oldular ve gerçekten kritiktiler. Ekibe ve bağışçılara ne kadar teşekkür etsem azdır! Ana EOS Bees hibemizi aldık. Yönlendirme ve Onboarding Sistemi hibemiz bize bunu inşa edebilmenin başlangıcını verdi. Son hibe, bu sezon için EDEN Baş Delegelerini desteklemek için yaptığım çalışma için.  Pomelo takımının bu sezon süreçlerini daha verimli hale getirdiği çok açıktı, çünkü sezonun sona erdiği ve bağışların talep edilebildiği zamandan itibaren gecikme süresi kısaltıldı.  Pomelo ile çok fazla çalışma yaptıkları çok açık ve her sezon daha iyi olacağından eminim.

Patrick: Pomelo ekibine teşekkür etmek için size katılmak istiyorum.  Ayrıca Mindweb.io için bir hibem vardı. Yaptığım katkılardan dolayı çok mutluyum. Jesse'ye de katkıda bulunduğun için teşekkür ederim. EOS Bees'e kesinlikle katkıda bulundum. Pomelo Sezon 2 çok daha iyiydi. Daniel Keyes'e bağır. Bağırmak

Denis Carriere'ye giden that de bu atölyenin bir parçası. Çok fazla oyunlaştırma yaptılar

Pomelo için NFT'ler ile.

Geçen sezon bir Şef EDEN Delekapısıydınız. Bu sezon sen de benim gibi Delege seviye 1'sin. Bu sezon çok kısa.  9 Nisan'da yeni başladı ve şimdi 23 Mayıs. 9 Temmuz bir sonraki EDEN seçimi, bu yüzden Baş Delegelerin çok hızlı hareket etmesi gerekiyor. İle takip ediyorsunuz

Baş Delege haftalık toplantılarda zaman damgası yapar. Kendim için bunları EDEN dashboard adı verilen  bir Mindweb MindMap'te yayınlıyorum. Chris Barnes, ona bağırarak, toplantı tutanaklarını da yapıyor. İşbirliği yapan herkes bunu ❤seviyorum ️.

23 Mayıs'ta, Jesse Jaffe ile ev sahipliği  yaptığım EOS hakkında Fractally Brainstorming oturumumuz var.

Birkaç aydır EOS'ta Fractally üzerinde beyin fırtınası yapıyoruz. Üç Yaratılış Fraktalı adlı teklifinizi çok iyi tekrarlıyoruz (ayrıca MindMap'e bakınız).

Bu atölye videosu, EOS Bees sayesinde diğer dillere çevrilecek. Bugün çeviri hakkında her şey, çocuklar. Jesse, bu atölyede bizimle olduğun için teşekkür ederim!

Jesse: Bana sahip olduğun için teşekkürler Patrick. Son sekiz ayımı EOS topluluğu için değer yaratmaya gerçekten adadım. EOS topluluğunu seviyorum. Genel olarak blockchain toplulukları izinsiz, şeffaf değerlere sahiptir. EOS topluluğunun havası gerçekten harika. Gerçekten hoşuma gitti ve umarım uzun vadede burada olabilirim.

Patrick: Tümkalbimle, tüm aklımla, seninle iletişim halinde olduğum için çok mutluyum ve

bu maceraya devam etmek için. Güveni sağlamak ve işleri tutarlı bir şekilde yapmak için çok fazla esnekliğe, güvenilirliğe ve hesap verebilirliğe ihtiyacımız var. Sizinle iletişim halinde olduğum için mutluyum çünkü sevdiğim bu niteliklere sahipsiniz. Bu toplulukta tam olarak gösterdiğiniz şey. 

Jesse: Teşekkürler Patrick. Bu niteliklere sahip olduğunuz için de aynı şeyi hissediyorum. Sizinle iletişim halinde olduğum için çok mutluyum. Teşekkürler!

Patrick: Her zaman eğlenceli bir şekilde bitireceğiz. EOS ve EOS Arılarına gidin! Teşekkürler Jesse ve yakında görüşürüz

Bywire will email you from time to time with news digests, stories & opportunities to get involved. Privacy

Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now