EOS EVM için Trust EVM ve Gelecekteki Geliştirme Yolu Tanıtımı

EOS EVM Lansman Etkinliği + AMA Tam Metni


Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now

EOS Ağ Vakfı

Geçen hafta EOS Network Foundation (ENF), EOS EVM Lansman Etkinliği + AMA'yı ENF Twitter Alanlarında düzenledi. Etkinliğin açılış konuşmacıları arasında EOS Network Foundation'ın Kurucusu ve İcra Direktörü Yves La Rose, EOS Arjantin'den EVM+ teknik lideri, Matias Romeo ve EVM+ ürün ekibinin çekirdek üyesi Dr. Yarkin Who yer aldı.

 

EOS EVM'nin resmi ürün adı da Yves'in açılış konuşması sırasında duyuruldu: Trust EVM . Trust EVM, bağımsız bir EOS projesi olarak çalışacak ve yakın zamanda Jungle Testnet'te bir geliştirici önizlemesi başlattı. Trust EVM'yi geliştirmekle ilgilenen geliştiriciler, Telegram ve Discord'daki Trust EVM geliştirici kanallarına katılmaya davet edildi .

EOS EVM'nin resmi ürün adı da Yves'in açılış konuşması sırasında duyuruldu: Trust EVM . Trust EVM, bağımsız bir EOS projesi olarak çalışacak ve yakın zamanda Jungle Testnet'te bir geliştirici önizlemesi başlattı. Trust EVM'yi geliştirmekle ilgilenen geliştiriciler, Telegram ve Discord'daki Trust EVM geliştirici kanallarına katılmaya davet edildi .

ENF İcra Direktörü Yves La Rose'un Açılış Konuşması

Tam Metin:

ENF'yi yaratmaya karar verdiğimde ve bir şekilde bir vizyon haline geldiğinde, ENF ile ilgili genel fikir, EOS ekosisteminde bir boşluk olduğunu, kaynakları koordine edebilecek bir varlığa ihtiyaç olduğunu görmemizdi. esasen ekosistemin son dört yılda öğrendiği tüm deneyim ve bilgilerden yararlanın ve o sırada mevcut olan boşlukları doldurmak için işleri gerçekten hızlandırın.

ENF'yi diğer temellere kıyasla çok farklı veya benzersiz yapan birkaç şey vardır. Diğer ekosistemlerde gördüğümüz, çoğunun ekosistemin başlangıcında oluşturulan temellere sahip olması ve her birinin erken başlangıçta veya ağ başlangıcında belirteç tahsisleri almasıdır. Bu nedenle, EOS Network Foundation, bu açıdan oldukça benzersizdir, çünkü gerçeğin ardından geldi, ana ağın başlatılmasından dört yıl sonra ortaya çıktı. Ve sürekli olarak token sahiplerine karşı sorumludur, çünkü sürekli olarak blok üreticilerine, token sahiplerine geri dönmek için bir geri bildirim döngüsü arar, varlığını haklı çıkarmak ve esasen bu hesap verebilirlik mekanizmasını oluşturmak için değer yaratmaya devam etmesini sağlamak için. token sahipleri için.

EOS ile benzersiz olan başka bir şey de, Web3'ün gücünü gerçekten vurgulamasıdır. Esasen, Block.one'u ateşlediğinden ve EOSIO kod tabanını devraldığından beri ENF, EOS'u sınıfının en iyisi Web3 akıllı sözleşme platformuna ve blok zinciri ekosistemine dönüştürmek için çok yönlü bir stratejik yaklaşım benimsiyor. 2022'de ENF, birçok uzmanlık alanında birden fazla çalışma grubu kurdu, birden fazla araştırma makalesi yayınladı ve esas olarak 75'in üzerinde geliştirme önerisinin ana hatlarını verdi, bir EOSIO kalkınma koalisyonu kurdu ve son zamanlarda bu koalisyon ilk yılında 8 milyon doların üzerinde finansman taahhüt etti.

ENF'nin arkasındaki fikir, yol haritasının olmadığı, var olan boşluğu doldurmaya geldiğiydi. EOS'taki token sahipleri, ne tür paydaş olduklarına bağlı olarak; inşaatçılar, geliştiriciler veya işletmeler olsun, EOS'un nereye gittiğini gerçekten bilmiyorlardı. ENF'nin gelip bu boşluğu, var olan boşluğu ele alabilmesi için temel oluşturan şey, insanların kendilerini vizyonda görebilmeleri ve EOS'un çok uzun bir süre sonra ilk kez nereye doğru gittiğini görebilmeleriydi.

Bu vizyonun bir parçası olarak, "geliştiricilerin, işletmelerin ve bireylerin EOS üzerinde geliştirmelerini sağlama" görevimizin bir parçası olarak, ENF'nin yazılım yığınını oluşturan yetenekleri, özellikle de geliştiricileri güvence altına alması gerektiğini de fark ettik. Ve böylece son birkaç ayda, esasen yazılımı oluşturan geliştiricilerin güvenliğini sağladık. GitHub'a bakarsanız, ENF ortaklıklara girmiştir veya doğrudan EOSIO ekosisteminden en iyi 10 geliştiriciyi doğrudan istihdam etmiştir ve bunları dağıtmaya ve bu çekirdek kod tabanından yararlanabilecek ve güçlendirebilecek pozisyonlara yerleştirmeye başlamıştır. birkaç ay önce belirlediğimiz vizyona doğru çalışıyoruz.

ENF olarak belirlediğimiz en eski önceliklerden biri, EOS'a tam EVM uyumluluğu getirmekti. Böylece ENF Ağustos 2021'in sonlarında oluşturulduğunda, agresif bir yol haritası planlamaya başladık ve en yüksek önceliklerden biri EVM idi. Bunu erken halletmemiz gerektiğini biliyorduk çünkü konuşlandırmanın fiilen devreye girmesi zaman alacaktı ve bu yüzden bugün buradayız.

Son dört aydır, EVM'yi arka planda geliştiriyorduk ve daha sonra bir sunum yapacak olan en üst düzey geliştirici ekiplerinden EOS Arjantin ve Matias Romeo'yu seçtik. EOS Arjantin'i ve özellikle Matias'ı seçmek bariz bir seçimdi çünkü EOS Arjantin, BitShares'ten beri Grafen tabanlı dPOS blok zincirleri üzerinde gelişiyordu. Aynı zamanda EOS MetaMask entegrasyonuna da temel katkıda bulundular. Şimdi, güçlü bir geliştirici ekibi getirmenin yanı sıra, kamu yararının, gerçek EVM uyumluluğunun, kodun kendisinin yanında herhangi bir destekleyici ürün olmadan basitçe halka sunulmamasını sağlamak istedik.

Gerçek uyumluluğu oluşturmak için bir ekip kurmanın yanı sıra, Dr. Kimden daha sonra haber alacağınız da dahil olmak üzere bir ürün ekibini de güvence altına aldık. Y Combinator mezunlarından oluşan bir ekibi, esasen ürünler, güçlü ürünler oluşturma konusunda deneyime sahip bir ekibin gelip yardım etmesini sağladık. Dolayısıyla, gerçek kamu yararını (EVM uyumluluğu) birlikte inşa ederken, işlerin ürün tarafını oluşturmak için el ele çalışan bir ekibimiz vardı, böylece EVM başladığında, aslında onunla birlikte gidecek ürünlerimiz olacak.

Trust Network'ün Tanıtımı

Bunu duyurmaktan gerçekten heyecan duyuyorum, çünkü birkaç aydır ürünün adı üzerinde çalışıyoruz. Şimdi ona biraz arka plan vermelisiniz. Bu nedenle EOS, uzun süredir blok zinciri endüstrisindeki birçok insanın güveninden yoksun kaldı. Kısmen ve büyük kısmı. Block.one'un tutulmayan vaatlerinden ve ağı beklendiği gibi destekleme taahhütlerini yerine getirmemesinden kaynaklanmaktadır. Lansmanından bu yana ENF, ağın liderliğine bu topluluğa güveni geri getirdi. Bu nedenle bugün, EOS EVM'nin resmi ürün adının Trust Network olduğunu ve gaz ve yönetim belirteci için belirteç kodunun EVM, resmi Trust EVM belirteci olacağını duyurmaktan heyecan duyuyorum !

 

Yeni Geliştiriciler için Kapıları Açma

Şimdi insanlar soruyor, ENF neden EVM'ye odaklanıyor? Bu eski bir teknoloji değil mi? Yoksa Ethereum esasen sınırlı değil ve ölçeklenemeyecek mi? İstediğin kadar teknolojiye sahip olabilirsin, istediğin kadar güce sahip olabilirsin, ki bu EOS'ta bizde olduğunu biliyoruz, ama bizde eksik olan şey gerisi. EVM'nin EOS'a getirdiği şey, esasen, blok zinciri ekosisteminde bulunan ve bu güce aç olan, ancak bunun için bir araçları olmayan çok sayıda geliştiriciye kapıları açma yeteneğidir. EOS ekosistemine girin ve EVM onlar için o kapıyı açacaktır.

Trust EVM ile bu mümkün olacak ve teorik güçten bahsetmiyoruz. Test ağlarında veya kontrollü koşullardan bahsetmiyoruz, son dört yılda canlı ve savaşta test edilen EOS'tan bahsediyoruz. Bugün zaten güçlü ve bu, şu anda yapmakta olduğumuz EOS'un mimari tasarımında iyileştirmeler yapmadan önceydi. Bu, EOS EVM'ye paralel olarak gerçekleşen blok üreticilerinin altında yatan asıl altyapıyı ve düğümleri gerçekten optimize etmeden önceydi.

EOS'ta kullanımı daha kolay ve benimseme oranını artırın.

Trust EVM, belirteçlerin yalnızca bir Ethereum ortak anahtarı ve MetaMask ile tutulmasına ve aktarılmasına izin verecektir. Gereken her 24 saatte bir EOS hesabı veya CPU için PowerUp için ödeme yapmanız gerekmez. Tek yapmanız gereken işlem başına küçük bir miktar gaz ödemek ve diğer her şey işe yarayacaktır. EOS kaynakları, basit bir kullanıcı deneyimi sağlamak için EVM işlemlerini EOS blok zincirine iten RPC düğümleri tarafından arka planda işlenir.

Trust EVM, EOS Sahiplerine Fayda Sağlamaya Adandı

Peki o zaman EOS token sahipleri nasıl fayda sağlar? Pekala, fayda sağlamalarının birkaç yolu var, ancak bence en önemli yol, token sahiplerinin kendilerinin EOS EVM'yi sübvanse etmesi ve bu nedenle artık Trust EVM'nin hissedarları olmaları.

c id="021f" class="pw-post-body-paragraph lk ll ja lm b ln lo kk lp lq lr kn ls lt lu lv lw lx ly lz ma mb mc md me mf it gc" data-selectable-paragraph="">EVM ile oluşturduğumuz ücretlerin ve tokenomiklerin bir kısmı, bu gelirin bir kısmı token sahiplerine geri gidecek. İdeal bir senaryoda, EVM inanılmaz derecede başarılıysa ve birçok geliştiriciyi bu alana geri getirme yeteneğine sahipse, üretilecek bu gelir, ENF'nin ekosisteme olan maliyetini enflasyon yoluyla doğrudan dengeleyecektir.

TVL'yi Artırmak için Getiri+ ile sinerji

Trust EVM, yarattığımız diğer temel sütunlarla da sinerji yaratacaktır. Örneğin, Yield+ grubu Trust EVM dağıtımını tamamlamaya hizmet edecek, çünkü mevcut DeFi ve GameFi projeleri için teşvik edici bir model ve ihmal edilebilir geliştirme maliyetleriyle kolayca EOS için klonlanabilecek veya EOS'a genişletilecek şekilde Solidity'de yazılmış açık kaynak kodu sağlayacak. böyle yaparak. Bu, yeni projelerin hızla devreye alınmasını ve bütçelerini mühendislik maliyetlerinden ziyade yeni kullanıcıları ve TVL'yi izlemek için pazarlama ve topluluk oluşturmaya odaklamalarını sağlayacaktır.

Önümüzdeki aylarda, EVM ürünlerini göreceksiniz ve önümüzdeki aylarda dağıtmayı beklemeniz gerekiyor. Cüzdanlar, köprüler, DEX'ler, bir proje başlatma paneli, gezgin, tüm bu işlevler önümüzdeki çeyrekte çevrimiçi hale gelecek ve EVM'nin kendisi tarafından yaratılan işlevi tamamlayacak.

Özellikle bu EVM ile EOS'un geleceği hakkında daha fazla heyecanlı olamam. EOS'un yüksek düzeyde ölçeklenebilir Web3 uygulamaları için sınıfının en iyisi blok zinciri olma yolunda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor!

EVM+ Teknik Lideri Matias Romeo'nun Açılış Konuşması

Transkript:
EVM'nin teknik yönlerine dalmadan önce, EOS üzerinde EVM desteğini planlamaya başladığımızda ana hedeflerimizin neler olduğunu sizinle paylaşmak istiyorum. Geliştiricilere diğer ana EVM zincirlerini kullanırken alışkın oldukları kullanıcı deneyimini yaşatmayı kendimize hedef olarak belirledik. Ve bu şunları içerir:

  • Deterministik GAS faturalandırması
  • Talimat düzeyinde EVM uyumluluğu
  • Tam RPC uyumluluğu

Projenin başında EVM'yi EOS üzerinde nasıl destekleyeceğimiz konusunda iki seçeneğimiz vardı. Biri yerel EOS istemcisinin bir parçası olarak uygulamak, diğeri ise normal bir akıllı sözleşme olarak uygulamaktı. EOS çok verimli bir katman bir sanal makineye sahip olduğundan ve protokol ayrıca uzantılara da izin verdiğinden, akıllı sözleşme yöntemini tercih ediyoruz.

EVM sözleşmelerinde kullanılabilen hesaplama yoğun işlevler olan EVM ön derleme sözleşmeleri için, bunları yeni EOS esasları olarak uygulayacak olan EOS için bir protokol uzantısı oluşturuyoruz. Bu, uygulamanın uyumluluğunu artıracak ve ayrıca sözleşmenin yürütülmesini hızlandıracaktır.

EOS üzerinde EVM'nin nasıl çalıştığına dair bazı ayrıntılara girecek olursak, her şey bir kullanıcının MetaMask veya başka bir cüzdan veya araç tarafından RPC sunucusuna oluşturulabilen imzalı bir EVM işlemi göndermesiyle başlar. Ardından RPC sunucusu bu işlemi bir EOS işlemine saracak ve EOS EVM sözleşmesine gönderecektir. Ardından EOS EVM sözleşmesi, kullanıcı tarafından imzalanan EVM işlemini doğrulayacak ve duruma uygulayacağız.

EVM sanal makinesini uygulayan EVM runtime sözleşmesi, hızlı bir açık kaynak C++ EVM uygulaması olan EVMOne Library'ye dayanmaktadır.

Yerel EOS ve Trust EVM Arasında Birlikte Çalışabilirlik

EVM sözleşmesinin durumu, EOS durumu içinde bulunur; bu, dış dünya ve ayrıca herhangi bir diğer normal EOS sözleşmesi için erişilebilir olduğu anlamına gelir. EVM desteğine sahip olmak EOS, zincir için yeni bir çalışma zamanı sağlayacaktır. Bu, bir zincir, iki çalışma zamanı olacak ve bu, EVM sözleşmelerinin EOS muadilleriyle etkileşime girmesine izin vererek, birlikte çalışmak için birçok yol olasılığını ortaya çıkaracak. Çalışma süreleri arasında belirteçleri taşımak, güvenilir köprüler kullanmak ve daha pek çok şey gibi.

EOS EVM Yol Haritası

Bu geliştirici önizlemesini yayınladığımız için çok mutluyuz, ancak gelecekte çok daha fazla şeyimiz var. Dolayısıyla önümüzdeki yol haritamızın bir kısmı şunları içeriyor:

  • Erigon mimarisine dayalı JSON RPC arayüzü için özel eklentilerle EOS istemcisini (düğümleri) genişletin.
  • Daha fazla işlem hacmine izin vermek için EVM uygulamasını optimize edin.
  • ETH önceden derlenmiş sözleşme desteği için bitiş protokolü uzantısı.
  • Enstrümanlı EOS istemcisi ile Grafik entegrasyonu.

Trust EVM Ürün Lideri Dr. Yarkin Who'nun Açılış Konuşması

Yves ve Matias, Trust EVM projesinin bazı avantajlarını zaten tartıştı ve hepinizin blok zincirinin ekosistemi hakkında oldukça iyi bildiğinize inanıyorum, ancak yine de bunları daha organize bir şekilde tekrarlamak istiyorum, böylece bu EOS EVM'nin nedenini görebiliyoruz. kombinasyon büyük bir vaat taşır.

Hepimizin bildiği gibi, blok zincirinin farklı özellikleri oldukça fazla yenilikçi iş olanağı sağlar. Bazıları anonimlikten gelen gizliliğe, bazıları konsensüs güveniyle desteklenen jetonlara, bazıları da “dünya bilgisayarı” biçimine güveniyor. Bu, zincirdeki varlıkların geleneksel şirketlere kıyasla tamamen farklı bir faaliyet ve kâr modeline sahip olmasını sağlar. Ek olarak, blok zinciri dünyasının açık kaynaklı doğası ve jeton tabanlı teşvik modelleri, blok zinciri ekosistemlerini çoğu insanın daha önce hayal edebileceğinden daha aktif ve merkezi olmayan bir yer haline getiriyor.

İkincisi, şu anda blockchain dünyasında, özellikle oyunlar için devam eden bir dijital içerik tüketim patlaması olduğunu biliyoruz ve ayrıca EOS'ta birçok oyun olduğunu ve olduğunu biliyoruz. Bu, EOS'un oyunlara teknolojik olarak dost olduğunu gösteriyor, dolayısıyla bu EOS EVM projesiyle, EOS'un iyi oyun deneyimini EVM dünyasına getirebiliriz, bakalım hangi kimya reaksiyonu olacak.

Son olarak, EOS'un yüksek performansıyla, gecikme açısından web3 etkileşimli deneyimini web2'ye daha yakın hale getirebiliriz. Genel web2 kullanıcıları, bir şeye tıklarken 1 saniyelik gecikmeyi tolere edebilir, ancak asla 10 saniye değildir. Bu gecikme, web2'den web3'e kullanıcı geçişini engelleyen temel sorunlardan biridir. Bu nedenle, EOS'tan düşük gecikme süresine sahip EOS üzerinde bir EVM, Ethereum'daki birçok popüler dApp'i web2 kullanıcılarına tanıtmayı mümkün kılacaktır. Bu, yalnızca yüksek kullanıcı büyümesi oluşturmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda daha fazla olasılık yaratacaktır.

Bu olasılığı daha iyi keşfetmek, daha iyi oyunlara ve daha iyi varlık ticareti deneyimine sahip olmak için sizden, topluluktan yardıma ihtiyacımız olacak. Yeni Trust EVM için hackathon projeleri düzenleyeceğiz. Harika yeni fikirleriniz, uzun süredir devam eden bazı problemler için bir çareniz ya da sadece daha iyi bir yaşam kalitesi yardımcı programınız olsun, daha iyi bir EOS ve EVM metaverse için bize katılmaya hoş geldiniz!

Kullanıcıların Trust Twitter @TrustEvm'i takip etmesi, geliştiricilerin Discord veya Telegram'daki geliştirici kanalını takip etmesi için .

— AMA Oturumu —

Soru 1:

EOS EVM resmi olarak piyasaya sürüldükten sonra, EOS ağının kararlılığı ve hızı daha iyi ele alınabilir mi?

Yves'in cevabı:

Neredeyse 4 yıldır üretimde test edildiğinden EOS zaten çok kararlı, ancak her zaman performans iyileştirmeleri yapmak istiyoruz. API İşlem Yaşam Döngüsü iyileştirmelerinin yanı sıra, ENF Mavi Belgelerinde ana hatlarıyla belirtilen ve EOSIO+ Koalisyonu tarafından öncelikler olarak vurgulanan diğerleri arasında daha hızlı kesinlik ve senkronize çağrılar gibi yeni özellikler geliştirdikçe, EOS protokolü gelişmeye devam edecektir. Tüm bu iyileştirmeler hem yerel EOS'a hem de EOS EVM'ye fayda sağlayacaktır.

Matias'ın cevabı :

EOS ana ağı, üretimde test edilmiştir ve istikrar ve güvenlikten ödün vermeden saniyede binlerce işlemi gerçekleştirebilir. EOS ağının, yüksek yüklü EVM işlemlerini destekleme görevi için yeterince yetkin olabileceğine inanıyoruz.

Soru 2:

EOS ekosisteminin gelecekteki çabalarında bir topluluk işbirliği planı olacak mı?

Yves'in cevabı:

ENF, Pomelo Hibeleri platformu, ENF Doğrudan Hibe Çerçevesi gibi topluluk işbirliği için birden fazla yol oluşturmuştur ve yakında, Yield+ çalışma grubu tarafından zincir üstü TVL'yi çekmek için bir EOS likidite teşvik programını detaylandıracak yeni bir program yayınlanacaktır. DeFi ve GameFi ekosistemlerini başlatmak için hem yerel EOS hem de EOS EVM.

Soru 3:

EOS'u Solidity ile uyumlu hale getirdikten sonra, EOS, mevcut EVM genel blok zincirleri ve Solana gibi son zamanlarda popüler olan EVM olmayan yüksek TPS genel blok zinciri karşısında nasıl bir rekabet avantajı sağlayabilir? EVM uyumluluğu kendi güvenliğini baltalayacak mı?

Dr. Yarkin Kimden Cevap:

Diğer zincirlerle rekabet avantajı hakkında:

Öncelikle ekosistem hakkında Ethereum, Solana ve diğer projelerin çaba ve katkılarına teşekkür etmeliyiz. Devlerin omuzlarında durduğumuz için daha ilerisini görebiliriz. DeFi projeleri başta olmak üzere bilinen projelere ulaşacak ve işbirliği yaparak onları EVM ekosistemimize tanıtacağız. Ayrıca, daha iyi kullanıcı deneyimleri sağlamak için EOS'un özelliklerini temel alarak iyileştirmeler yapmaya çalışacağız.

İkincisi, kullanıcı büyümesi hakkında. Aslına bakarsanız, Ethereum kullanıcı sayısı web2.0'ın %20'sine bile ulaşmıyor, bu yüzden yeni kullanıcıları çekmek için yapabileceğimiz çok şey var. Tüm web2 popülasyonundan yeni kullanıcıları çekmek için Trust EVM'nin yenilikçi dApp'lerini, içeriklerini ve sıcak konuları kuluçkaya yatırmak için özellikle GameFi ve NFT'ler çevresinde geliştirici topluluğuna desteği artıracağız.

Son olarak, karşıt yatırım açısından, EOS geçmişte iyi performans göstermese de, hala oldukça iyi bir likiditeye ve fiyatın yükselmesi için geniş bir alana sahip. Bu, sağlam bir temele ve büyük bir yatırım getirisi potansiyeline sahip olduğumuz anlamına gelir. Bu anlamda, geliştiriciler veya yatırımcılar için fark etmeksizin, diğer halka açık zincir projelerine kıyasla oldukça güzel bir şey.

Matias'tan gelen cevap:

Kısa cevap "Hayır"dır, EOS üzerinde EVM'yi desteklemek mevcut EOS ağ güvenliğini zayıflatmaz. EVM akıllı sözleşmesi, diğer normal sözleşmeler gibi EOS VM sanal alanı içinde çalışır. Ayrıca EOS EVM runtime uyumluluk açısından test edilmekte ve Sentnl ve Slowmist ile bir güvenlik denetimi planlanmaktadır.

Soru 4:

EOS için hala iki büyük zorluk varken, EVM uyumluluğunun sağlanmasının EOS ekosistemi için büyük bir atılım olduğu söyleniyor. EVM çalışma grubu tarafından EVM uyumluluğu nasıl sağlanır ve en iyi çözüm nasıl bulunur? Matias veya Yarkin bize EVM geliştirici ekibini ve avantajlarını tanıtabilir mi?

Matias'tan gelen cevap:

EVM'nin net bir özelliği vardır. EVM uyumluluğuna bakma şeklimiz, EVM için tüm uyumluluk testlerini geçmektir. Bu bizim yol gösterici ilkemizdir.

Yarkin'den gelen cevap:

Trust EVM, EOS Arjantin ekibi tarafından yönetilen küresel bir yenilikçi geliştirici ekibine ve aynı zamanda ENF'nin mühendislik direktörü olan Areg Hayrapetian'ın desteğini de içeren bir grup yetenekli geliştiriciye sahiptir. Matias, dPOS konusunda uzmandır. Ayrıca diğer üyeler, ünlü blok zinciri projelerinin geliştiricileri veya Y Combinator girişimcilik projelerinin mükemmel girişimcileridir. Aynı zamanda, geliştirme veya danışmanlık ekipleri olarak sektördeki üst düzey teknik yeteneklerle çalışmaya devam ediyoruz. Bunları burada tek tek listelemeyeceğim.

Avantajlar söz konusu olduğunda, teknik olarak EVM sadece Ethereum ile değil, aynı zamanda EOS teknolojisi ile de ilgilidir. Bunları mükemmel bir şekilde birleştirmemiz ve en iyi EOS performansını ortaya çıkarmamız gerekiyor.

Soru #5:

Herhangi bir kamu blok zinciri başarılı olmak isterse, ekolojisinin kendi finansman planına sahip olacağını biliyoruz. EOS Network Foundation'ın finansman planının ne olduğunu bilmek istiyorum. Nekadar büyük?

Yves'in cevabı:

İlk olarak Pomelo, Gitcoin'in EOS versiyonu olan EOS ekosistemi için bir kitle fonlaması platformudur. Kamusal mal yaratıcıları Pomelo'da hibe başvuruları gönderir ve Sezon 2 şu anda tüm hızıyla devam ediyor. Toplam hibe şu anda 1.000.000 doların üzerinde ve herkes katılabilir.

İkinci olarak, ENF Hibe Çerçevesi oluşturulmuştur. Hibe teklifleri, her biri farklı miktar ve kabul kriterlerine sahip üç düzeyde kabul edilmektedir. Her hibe seviyesi, projenin büyüklüğü ve kapsamı ve söz konusu finansman seviyesi ile orantılı olarak farklı gereksinimler ve faydalar ile birlikte gelir.

Son üç yılda, EOS ekosisteminde yetersiz fon vardı, ancak geçen yıl Ağustos ayında ENF'nin kurulmasından bu yana, EOS için art arda 10 milyon dolardan fazla hibe sağladı. Gelecekte daha fazla önlem alınacağına inanıyorum. Bekleyip görelim.

Soru #6:

Herkes EOS'un tüm blok zincirindeki en iyi teknoloji olduğunu bilir ve EOS EVM'nin bazı teknolojik üstünlüklerinden bahsettik, ancak özellikle hangi yeni uygulama türlerinden veya değişikliklerden veya bu hatlar boyunca herhangi bir şey tarafından etkinleştirildiğinden bahsedebilir misiniz? saniye altı blok süresi gibi şeyler? İkinci soru, birinin RPC uyumluluğunun gerçekten ne anlama geldiği hakkında konuşup konuşamayacağıdır. Bunun önemi ve önemi nedir?

Matias'tan Cevap:
EVM'yi EOS üzerinde desteklemek sadece sanal makine ile ilgili değil, değil mi? Yalnızca bu çalışma zamanının sıkıştırılmış bir şekilde çalışmasını sağlamak zorunda değilsiniz, aynı zamanda geliştiricilerin zincirle etkileşime girebilmesi için, Go Ethereum veya Silkworm gibi normal Ethereum istemcileri tarafından uygulanan bir tür standart API çağrılarına ihtiyaçları vardır. diğer Ethereum istemcisi. EVM ekosistemi için bir tür standart olan API çağrıları vardır.

Tam RPC uyumluluğuna sahip olmayı hedeflediğimizi söylediğimizde, bu çağrıların çoğunu desteklemek istediğimizi kastediyoruz, bazıları diğerlerinden daha karmaşık, ancak geliştiricilerin hayatlarını gerçekten kolaylaştırıyor. Aslında MetaMask ile herhangi bir EVM ağı ile etkileşimde bulunduğunuzda, temelde MetaMask bu arayüzü kullanıyor. Böylece EVM uyumlu olabilirsiniz, ancak tam bir RPC uyumluluğunuz yoksa, ürünün kalitesini düşürürsünüz. Bu, Trust EVM'nin en uyumlu EVM uygulaması olması ve tam RPC uyumluluğuna sahip olması için ana odak noktalarımızdan biridir.

Yves'den cevap

Ve sorunun ilk kısmına ek olarak, EOS EVM ile ortaya çıkan avantajları veya olasılıkları sordunuz ve özellikle 0,5 saniyelik bloklardan bahsettiniz. Yani bunun iki parçası var: Biri, EOS'un bu işlemleri gerçekleştirme hızıdır, ancak aynı zamanda yapabileceği düşük maliyet, yeni nesil GameFi gibi şeylere kapı açan şeydir. Dolayısıyla, tema işlemlerine baktığımızda bile, bazen zincir üzerinde birden fazla işlem yapabilmek için oldukça engelleyici olan maliyetlere bakıyoruz ve sonra gerçekten gelip bu maliyetlerin bir kısmını dengeleyen ve gerçekten açık olan EVM uyumlu zincirlere bakıyoruz. olasılıkları artırın. Ancak yine de, işlem başına bazen 25 ila 50 sent arasında değişen EVM işlemlerini işleyen zincirlerden bahsediyoruz.

Bu, Ethereum'da gördüğünüze kıyasla düşük görünse de, mikroişlemsel DeFi gibi şeyleri çok etkili ve hızlı bir şekilde yapabilmek için yeterince düşük değil veya mikro işlemlerden bahsettiğimiz GameFi, aradaki fark. 1 sent veya 2 sentlik işlem, ürünün para kazanma kabiliyetine sahip olup olmadığı ve/veya zincir üzerinde bunu yaparken kar üretip üretemeyeceği açısından gerçekten fark yaratabilir. EOS'un geldiği ve sağladığı şey budur, bu hızlı blok süreleriyle birlikte yüksek verim, o zaman potansiyel olarak zincir üzerinde yapamayacaklarınızla darboğaz yapmadan EVM'nin gücünden gerçekten yararlanabilirsiniz.

Soru #7:

İki sorum var. İlki Telos EVM'ye benzeyen EOS EVM mi? Ayrıca, EOS'un diğer kuruluşlarla birlikte EOSIO kodunu yükseltme konusunda Telos ile bir koalisyon oluşturduğuna dair son haberlerden de gördüğümüz gibi… EOS, örneğin daha fazla geliştirici çekmek için pazarlama yapmak için Telos ile işbirliği yapacak mı? İkinci soru ise, giderek daha fazla zincirin EVM ile uyumlu olduğunu gördüğümüz için, geliştiricilerin EOS'a geçmek için yeterince istekli olmadığı büyük bir sorunumuz var, peki bununla nasıl başa çıkılır?

Yves'in cevabı:

Yani orada birkaç soru var, onları tek tek ele almaya çalışacağım. Sanırım ilki Telos EVM ile EOS'un EVM'si arasında örtüşme mi vardı? Bu nedenle, daha önce birçok kez bahsettiğimiz şeylerden biri, Telos çekirdek geliştirici grubunun Matias ve ekibiyle el ele çalışmasıdır, çünkü üzerinde çalışmak istediğimiz şey, her iki mimarinin de işlevleri, Telos EVM ve EOS EVM, temelde aynı yönde hareket ediyor. İdeal olarak, birçok kaynağı paylaşıyoruz, birçok bilgi birikimini ve deneyimi paylaşıyoruz ve benzer bir yönde ilerliyoruz çünkü temelde aynı kod tabanını paylaşıyoruz.

EOS EVM'nin lansman sırasındaki farkı, tam RPC uyumluluğudur. Şimdi, Telos da buna yönelik çalışıyor ve EVM dağıtımları açısından bu süreci çok daha erken başlattılar, ancak piyasaya sürüldüğünde, EOS EVM tamamen RPC uyumlu olacak, ancak Telos EVM'nin mevcut yinelemesi değil.

EOS EVM Medya Kapsamı

Bloomberg
https://www.bloomberg.com/press-releases/2022-04-22/eos-introduces-evm-support-as-part-of-new-revitalization-plan

Nasdaq
https://www.nasdaq.com/press-release/eos-introduces-evm-support-as-part-of-new-revitalization-plan-2022-04-22

Marketwatch
https://www.marketwatch.com/press-release/eos-introduces-evm-support-as-part-of-new-revitalization-plan-2022-04-22

ENF Blogu
https://medium.com/eos-network-foundation/eos-introduces-evm-support-as-part-of-new-revitalization-plan-9b5a6ddfa62a

Kripto Haberleri
https://cryptonews.com/news/eos-jumps-as-foundation-introduces-a-new-turn-key-solution-for-developers.htm

CryptoPotato
https://cryptopotato.com/eos-launches-evm-support-in-attempt-to-revitalize-platform/

CryptoSlate
https://cryptoslate.com/eos-community-delivers-ethereum-evm-support-to-revitalize-the-network/

Investing.com
https://www.investing.com/news/cryptocurrency-news/eos-launches-trust-evm-to-revolutionize-the-evm-dapp-ecosystem-2807852

Altcoin Buzz
https://www.altcoinbuzz.io/cryptocurrency-news/the-eos-network-foundation-introduces-trust-evm/

Bywire
https://bywire.news/articles/trust-the-evm-on-eos

EOS Go
https://www.eosgo.io/news/eos-welccomes-trust-network-evm
https://www.eosgo.io/news/the-founder-of-enf-trust-is-officcially-lansmanı yapıldı
https://www.eosgo.io/news/enf-evm-working-group-trust-achieve-full-rpc

Odaily
https://www.odaily.news/post/5178155

Zincir avcısı
https://www.chaincatcher.com/article/2073051

Mars Finans
https://news.huoxing24.com/20220421112522655347.html

DeepChain Haberleri
https://www.dcnews.vip/a/170140.html

Tuoluo Finans
https://www.tuoluo.cn/article/detail-10097134.html

7 O'Clock Labs
http://news.7oclockcapital.com/articledetail.htm?id=2204210005

WebX Labs
https://www.webxlab.net/article/detail/5bA4zzvywy

Ccvalue
https://www.ccvalue.cn/article/1396311.html

EOS GO
https://www.eosgo.io/cn/news/eos-enf-yves-trust-evm-tvl
https://www.eosgo.io/cn/news/eos-enf-yves-trust-evm -rpc

Liandaodao
https://www.liandaodao.cn/toutiao/23906.html

Arı protokolü
https://beeprotocol.xyz/0xF49DB8e1F5D2

Wikibit
https://www.wikibit.com/zh-cn/202204218224979521.html

lianwin Finans
http://www.lianwin8.com/?p=17020

Weibo
https://weibo.com/ttarticle/p/show?id=2309404760636256289835

Qukuaichain
http://www.qukuaichain.com/article-19573.html

Budao Finans
http://www.52budao.com/a/44551

Foreseezhoukan
http://www.foreseezhoukan.com/news/1066.html

Lianzhuge
http://www.lianzhuge.cn/20220421/364152.html

Blockwisdoms
http://www.blockwisdoms.com/news/2174.html

Ayna
https://mirror.xyz/0xDc6FDC1b3c89e182385d15aD4F792045ab5Bf464/JW2d0RkWDGxS0XA0VgMyRR9PuZ2DqsyWmhjary2KoY0

ForesightNews
https://foresightnews.pro/article/detail/2506

Trust EVM Bağlantıları

EOS Ağı

EOS Ağı, neredeyse hissiz işlemlerin kararlı bir şekilde yürütülmesi için düşük gecikme süreli, yüksek performanslı ve genişletilebilir bir WebAssembly motoru olan EOS VM tarafından desteklenen 3. nesil bir blok zinciri platformudur; optimum web3 kullanıcı ve geliştirici deneyimlerini sağlamak için amaca uygun olarak oluşturulmuştur. EOS, EOS Network Foundation (ENF) aracılığıyla araçlar ve altyapı için çok zincirli işbirliği ve kamu malları finansmanının arkasındaki itici güç olarak hizmet veren EOSIO protokolünün amiral gemisi blok zinciri ve finans merkezidir.

EOS Ağ Vakfı

EOS Network Foundation (ENF), EOS Ağının büyümesini ve gelişmesini teşvik etmek için finansal ve finansal olmayan desteği koordine eden, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. ENF, EOS için koordineli bir gelecek planlamak için pozitif küresel değişim için bir güç olarak ademi merkeziyetçiliğin gücünden yararlanan EOS Ağının merkezidir.

 

Bywire will email you from time to time with news digests, stories & opportunities to get involved. Privacy

Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now