EOS'un Kendi Steve Jobs'unu Arayışı

Apple gibi EOS da en iyi teknolojiye sahiptir, ihtiyacı olan şey ise kendi Steve Jobs figürüdür. Peki Yves La Rose aradıkları bu figür olabilir mi?


Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now

LONDRA (Bywire News) - Geçen hafta şu soruyu sorduk: EOS bir Apple olmak üzere mi ? Görünüşe göre bir çok insan bunu beğendi. Bu yüzden benzetmenin dışında daha fazla şey sığdırabilecek miyiz ona bakalım. Karşılaştırma iyi bir şeydir. Apple’da olduğu gibi EOS da üstün bir teknolojiye sahip ve Apple gibi çok yanlış anlaşılıyor. Ancak, aynı karşılaştırma diğer daha az şanslı örnekler için de geçerlidir. Tarihte defalarca- şu ya da bu nedenle- iz bırakmadan batan, yok olan üstün kavramlar olmuştur. Yine de Apple'ın sahip olduğu, diğerlerinin sahip olmadığı bir şey vardı: Steve Jobs.

1997'de Apple'a yeniden katıldığı andan 2011'de görevinden ayrıldığı zamana kadar Jobs, Apple'ın insan yüzüydü- hatta ilk görevi sırasında olduğundan daha fazlaydı. Servetinde bir dönüşüme ve hisse değerinde %9,000'lik bir artışa eşlik etti. Pek çok makale, Jobs'un işleri nasıl tersine çevirdiğini ayrıntılı olarak anlattı, ancak esasen birkaç önemli şeyin kısaca özetiydi. iPod ve iPhone gibi çığır açan yeniliklerin temelini atarak Apple'daki yetenekli insanları güçlendirdi. Şirkete olan inancı geri getirdi ve hepsinden önemlisi, bu inancı dış dünyaya iletti.

Apple, imajında ​​sahte bir organizasyon haline geldi. Geriye dönük düşünen bir kurumdan büyük riskler almaya ve büyük ödüller kazanmaya istekli teknoloji sektöründeki en hırslı şirketlerden biri haline geldi.

O, Apple için fark yaratan kişiydi. Şirketle ilgili her şeyi çalışma biçiminden algılanma biçimine dönüştüren bir figürdür. EOS'un sorunu şimdiye kadar bu rakama sahip olmamasıdır. Hayatının büyük bir bölümünde Block.one'un gölgesinde kalmış ve nasıl çalıştığını, geliştiğini ve nasıl algılandığını şekillendirmiştir. Sonuç olarak, EOS topluluğu bir düşüş yaşadı. Gelişme yavaşladı ve destek yoktu. Daha geniş dünya için EOS, Block.one'un SEC ile olan yüksek profilli mücadeleleriyle ayrılmaz bir şekilde bağlantılı hale geldi.

Başarısızlığın, dolandırıcılığın ve hayal kırıklığının, bugün bile üzerinden atılması zor bir görüntüydü.

Bir şampiyon bulmak

O halde EOS'un ihtiyacı olan şey, kendi Steve Jobs'una sahip olmaktır ve Yves La Rose gibi bir tane bulduğuna dair işaretler var. EOS Network Foundation'ı kurduğu andan itibaren La Rose, EOS'un yönünü şekillendirmek için herkesten fazla şey yaptı. Eksik olan desteği getirdi ve ivme kazandırdı. En önemlisi, konuştuğu herkesle etkili bir şekilde iletişim kurduğu için EOS'un geleceğine dair tutkulu bir inanç aşıladı.

Topluluktaki birçok kişi için zaten EOS'un fiili başkanı olarak görülüyor ve bazıları için bu endişe vericidir. Merkezi olmayan bir topluluk için tek bir figüre sahip olmak biraz garip geliyor. B1 şeklindeki baskın bir oyuncuyu La Rose ve ENF şeklinde bir başkasıyla değiştirme riski vardır.

Bununla birlikte, böyle bir düşünce, iletişimin doğasını ve bir ekosistem içindeki liderlerin önemini yanlış anlar. Daha geniş sektör, içgüdüsel olarak bireylere ve zorlayıcı hikayelere çekilir. Elon Musk'tan Charles Hoskinson'a, Bill Gates'e ve tabii ki Steve Jobs'a kadar teknoloji dünyası, kendi şirketlerine yönelik vizyon ve tutkularını ileten karizmatik endüstri liderleri tarafından şekillendirildi.

EOS için bu kadar yüksek profilli bir lidere sahip olmak kritik olabilir. Geçen yıl boyunca yapılan çalışmalar sayesinde EOS, bir Apple yapmak için gereken tüm malzemelere zaten sahiptir. Neredeyse ücretsiz işlemler ve rakipsiz hızlar sunan, dünyanın ilk karbon nötr blok zinciridir. Şimdiye kadarki zorluk, bu vizyonu kripto para birimi topluluğunun geri kalanına iletmek ve 2022'de EOS'tan sorumlu kişilerin onu çıkmaza sokanlardan çok farklı olduğunu göstermekti. EOS'un yeni bir hikayeye ihtiyacı var ve bunun için de yeni bir karakter kadrosuna ihtiyacı var.

Bu kadronun seçimi çok önemli olacak. Bazı durumlarda, iş modelini tam olarak anlamasalar bile yatırımcılar inandıkları girişimcileri destekleyebilirler. EOS için en iyi teknolojiye sahip olmak yeterli değildir. Yatırımcıların ve geliştiricilerin parçası olmak istedikleri bir topluluk yaratmaları gerekir.

Bywire Towers'taki bazılarımız onun biraz daha Jurgen Klopp olduğunu düşünse de La Rose mükemmel bir figürü temsil ediyor. Topluluğun kendi Steve Jobs versiyonu. İyi bir liderin sahip olduğu tüm temel unsurları bir araya getiriyor. Bir organizasyon içindeki yeteneği ortaya çıkarma yeteneği, EOS için açık bir tutku ve bunu dışarıdaki dünyaya yansıtma yeteneği. Bu - her şey kadar - EOS'un nasıl algılandığını dönüştürmek ve onu blok zincirindeki en iyi saklanan sırdan herkesin parçası olmak istediği bir topluluğa dönüştürmek için çok önemli olacak.

(Yazan Tom Cropper, editörlük Dan Singjoy ve Klaudia Fior)

Çeviren: Yücel ERDOĞAN

Makalenin orjinali için tıklayınız.

Bywire will email you from time to time with news digests, stories & opportunities to get involved. Privacy

Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now