everything EOS Haftalık Raporu (23 Mayıs)

Her Şey EOS Haftalık Raporu, EOS ekosistemindeki dünyanın dört bir yanından en son haberleri ve güncellemeleri yayınlar.


Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now

Her Şey EOS Haftalık Raporu, İngilizce, Çince ve Korece EOS topluluklarının parçası olan topluluk üyelerinden hikayeler ve güncellemeler sağlar. Her Şey EOS Haftalık Raporu, dünyanın her yerinden EOS ile ilgili en son haberleri yakalamak için en iyi yerdir.

Bu hafta şunları içerir:

  • EOS'un Büyük Medya Yankıları
  • Yield+ Mavi Kağıt Önizlemesi
  • Pomelo 2. Sezon Analizi
  • Coolwave Capital Bülteni
  • Eden Baş Delege Toplantıları
  • Haftalık EOSIO Koalisyon Toplantıları
  • Haftalık Mandel Yükseltme Toplantısı
  • EOS Topluluğu Şömine Sohbetleri

Büyük Medya Yankıları

Geçtiğimiz haftalarda, dünyanın en popüler yayınlarının çoğunda EOS ile ilgili medyada geniş yer buldu. gibi önde gelen medya kuruluşlarıkabloluveForbes, herkesin EOS'un olumlu küresel değişim ve herkes için derin faydalar yaratma konusundaki muazzam potansiyelini anlamasına yardımcı olan eğitici makaleler paylaşıyoruz!

Özellikle, önde gelen yayıncıların anladığı ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle paylaştığı EOS hakkında iki ana hikaye var. İlk olarak, EOS topluluğuorijinal geliştirme şirketinden bağımsız olarak başarılı olmak, Block.One ve şaşırtıcı ekibimizin liderliğiyle gelişenEOS Ağ Vakfı. İkincisi, yaklaşmakta olan EOS EVM,dünyanın en performanslı EVM'sive blockchain ekosisteminde tamamen devrim yaratabilir.

Yıllardır insanlar EOS'u Block.one ile karıştırdı. Birçok blok zinciri endüstrisi lideri, tüm zamanların en büyük ICO'sunda 4 milyar dolar topladıktan sonra B1'in şüpheli eylemleriyle algılanan bir ilişki nedeniyle EOS'taki inanılmaz yeteneli geliştiricilerin canlı topluluğunu görmezden geldi. Artık dünya, EOS topluluğunun, yanlış hizalanmış kurumsal çıkarlardan bağımsız olarak, geleceğini kendi ellerine nasıl aldığını anlamaya başlıyor: Dünyanın en büyük ve en bağımsız DAO'su Kamuoyunun EOS algısında önemli bir dönüm noktası, Wired'ın geçen hafta "EOS, Dünyanın En Heyecanlı Blockchain'iydi. Hayranları Onu Geri İstiyor.”Başlıklı yeni bir makale yayınlamasıyla gerçekleşti.

Bu uzun ve derinlemesine ele alınmış  makale,  EOS ve Block.One arasındaki geçmişin çoğu hakkında üst düzey bir genel bakış sağlar, B1 tarafından yerine getirilmemiş taahhütlere değinen makale, ENF'nin oluşumu, ve EOS'un Web3'ün tüm gücünü ve ahlakını nasıl bünyesinde barındırdığını gösteren önemli bir hikaye anlatmakta. Yazı şaşırtıcı derecede bilgilendirici ve birçok insanın EOS hakkında bilgi edinmesine yardımcı oluyor, özellikle de Wired dünyanın en popüler yayınlarından biri olduğundan ve hikayeyi 10 milyondan fazla takipçisiyle paylaştı.  Diğer birçok medya kuruluşu artık herkesin EOS'un bağımsız bir topluluk olarak nasıl geliştiğini anlamasına yardımcı olmak için benzer hikayeler yayınlıyor. EOS'un başarısı hakkındaki çeşitli medyada son zamanlarda yayınlamış makalelere gözatabilirsiniz:  CoinpediaCrypto Bulls ClubCoinCheckupCrypto News FlashZy Crypto, ve Cryptodaily.

Wired ve tüm bu kripto yayınlarına ek olarak, bu hafta EOS ayrıca Forbes' de yer aldı. Twitter'da 20 milyona yakın takipçisi ile belki de dünyanın en popüler iş yayını olan Forbes'in bu makalesi EOS ve eski geliştiriciler arasında net bir ayrım yapmakta: EOS topluluğu Block.one'a 250 milyon dolarlık ödemeyi durdurdu, ancak makalenin çoğunluğu EVM'nin veya Ethereum Sanal Makinesi'nin muazzam gücüne odaklanıyor. Forbes, EOS EVM'yi "Ethereum taklitçilerini gölgede bırakacak performansa sahip, şimdiye kadarki en kaygan EVM" olarak sunuyor.

Açıkça, Forbes, geliştiricilerin Ethereum'un tanıdık blok zinciri araçlarıyla kolayca oluşturmalarını ve dApp'leri endüstri lideri üretim, güvenlik, ölçeklenebilirlik, enerji verimliliği, birleştirilebilirlik ve EOS güvenilirliği ile çalıştırmalarını sağlayan, yakında çıkacak olan Trust EVM hakkında araştırma yapıyor. Yarım saniye blok süreleri ve EOS Network'ün 120 milyonun üzerinde günlük işlemi herhangi bir ağ kesintisi olmadan sorunsuz bir şekilde işleme yeteneği ile, Trust EVM diğer EVM'lerden çok daha güçlüdür ve GameFi ve DeFi gibi kullanımlar gibi her tür için derin avantajlarla EVM dApp ekosisteminde tamamen devrim yaratabilir. 

Forbes, Wired ve diğer birçok önde gelen yayının milyonlarca bilgili okuyucuyla EOS hakkında hikayeler paylaşmasıyla birlikte dünya, EOS'un olumlu küresel değişim yaratma konusundaki muazzam potansiyelini fark etmeye başlıyor. EOS, dört yılı aşkın bir süredir savaşta test edildi ve ENF aracılığıyla geliştiricilere muazzam bir değer sunabiliyoruz. bkz: çoklu hibe ve teşvik programları. Canlı, küresel topluluğumuzlainanılmaz yetenekli yaratıcılarEOS ile neredeyse beş yıldır özenle inşa eden EOS, Web3'ün muazzam faydalarıyla birbirlerini güçlendiren kendine güvenen toplulukların özünü temsil ediyor. Trust EVM ile EOS geliştiricileri, hızlı adaptasyonun yolunu açan açık kaynak kod kitaplıklarına, SDK'lara ve popüler araç setlerine anında erişimle her zamankinden daha fazla yetkilendirildi. Piyasaya sürüldüğünde Trust EVM, piyasadaki en performanslı EVM olacak ve halihazırda bir eksiksiz dünya standartlarında ürünler paketi,İş vakaları,pazarlama, vebüyüme stratejileri. Trust EVM, EVM Product Suite ve EVM Launchpad'in Mainnet Lansmanı bu yılın 3. çeyreği için planlanıyor.

Herkesin EOS'un avantajlarından yararlanmasına yardımcı olmak için haberleri arkadaşlarınızla paylaşın ve önde gelen medya kuruluşlarından yakında çıkacak çok daha heyecan verici içeriklere hazır olun. Milyonlarca insan, dünyanın en yetenekli ve tutkulu Web3 topluluğunu, blok zinciri endüstrisindeki en performanslı teknolojiyi ve EOS ile derin faydalar yaratmak için yıllardır sessizce ivme kazanan muazzam yenilik dalgasını bir araya getirdiğinizde neler olacağını görmek üzere!

Verim (Yield)+ Mavi Kağıt Önizlemesi

bir yayınladıkmerakla beklenen Verim+ Mavi Belgesinin önizlemesiEOS ile gelişen DeFi uygulamalarını, kazanç fırsatlarını ve servet üretimini teşvik etmeye yardımcı olmak için!

Yield+, dApp geliştiricilerinin ödüllendirilme fırsatlarını ve kullanıcıların EOS'ta getiri elde etme fırsatlarını artırmak için tasarlanmış bir topluluk girişimidir. Yield+ çalışma grubu, zincir üzerinde bir sistem tasarladı ve önerdi.Likidite Ödül ProgramıTVL'ye (Toplam Hacim Kilitli) dayalı olarak EOS'ta artan ekonomik faaliyeti doğrudan ölçer ve ödüllendirir. buVerim+ Mavi Kağıtşu anda Çince ve Korece'ye çevrildikten sonra son biçimlendirmeden geçiyor ve 26 Mayıs'ta yayınlanacak. EOS'ta getiri fırsatları yaratmaya yönelik bu heyecan verici likidite teşvik programının beklentisiyle, göstermek için bir tanıtım yayınladıkne bekleyebilirsinGetiri+ girişiminden ve yakında çıkacak olan Mavi Kitaptan.

 

bugüzel tasarlanmış ve kapsamlı bir şekilde araştırılmış Blue Paperdahil olmak üzere DeFi'deki en yetenekli inşaatçıların çoğundan 69 sayfalık kapsamlı bilgi içerir.EOS Ulusu0 kökenDefiBoxgri kütlePizza DeFiEOS Asya, ve Joe Louis. İçindekiler tablosu, ekiplere tanıtımlar, DeFi hakkında genel açıklamalar,karşılaştırılabilir likidite teşvik programları hakkında araştırma, veri modelleme ve risk analizi, hazine yönetişimi ve finansmanı, kahinler ve çıktılar. Yaklaşan Mavi Kitap'a ek olarak, Yield+'ın çıktıları arasında inşaatçılar ve yatırımcılar için birçok yararlı ayrıntı içeren zarif bir şekilde tasarlanmış bir Getir+ portalı, zincir üstü teşvik programı sözleşmeleri, her bir dApp'nin "gerçek" TVL'sini izlemek için oracle'lar ve değerlendirme için tekrarlayan veri analizi yer alıyor. & sonuçları EOS topluluğuna raporluyor.

https://eosn.foundation/wp-content/uploads/2022/05/image.png

verim+daha fazla DeFi etkinliği getirmek ve EOS'a fırsatlar sağlamak için blok zinciri endüstrisinin her yerinden en iyi bilgilerle dikkatlice tasarlanmıştır. Lansmanın ardından geliştiriciler, Getiri+ programına katılmak için başvurabilecek ve onaylanmış projeler, TVL'nin katmanlarına göre günlük EOS ödüllerini talep etmeye hak kazanacak. Getiri+ girişimi, zaman geçtikçe daha geniş bir varlık yelpazesi için daha fazla ödül ve destek sunarak aşamalar halinde kullanıma sunulacak. Getiri+ Portalı ve Akıllı Sözleşmeler geliştirme,zaten finanse edildi ve devam ediyorYield+'ın piyasaya sürülmeden önce hazır olmasını sağlamak için Trust EVM, dünyanın en performanslı EVM'sidir.

Pomelo 2. Sezon Analiz Raporu

Pomelo Sezon 2 kitaplarda vePomelo ekibi dikkatli bir analiz yayınladıiçin eşleşen havuz fonlarının dağılımı hakkında birçok ilginç ayrıntı ilekamu malları!

Etraflı,Pomelo 2. Sezon büyük bir başarıydıEOSIO ekosisteminin yararına topluluk projelerini desteklemek için toplanan 1.061.724 $ ile. Pomelo eşleştirme havuzuna katkıda bulunduğumuz 888.888,88 ABD Dolarına ek olarak, Pomelo ayrıca beş bin EOS daha topladı.pomelo NFTsatışlar, katkı ücretlerinden üç binin üzerinde EOS ve EOS Topluluğu, EOS'taki projelere yaklaşık 150 bin dolar bağışladı. Ayrıca yakında bir konu ile ilgili daha fazla ayrıntı yayınlayacağız. Hibe sahiplere 125 bin dolarlık ek katkısağlayacağız.

Rapor birçok faydalı grafik gösteriyorherkesin kategoriye, coğrafi konuma ve 130'dan fazla projeye göre fon dağılımının pasta çizelgeleri gibi eşleşen havuz fonlarının dağılımlarını anlamasına yardımcı olmak için.EOS Web Eklentisi Cüzdanı,Wombat Zindan Ustası, veçapa cüzdanbu sezon en çok finanse edilen projelerdi ve her biri yaklaşık 50 bin dolar denk fon aldı. Rapor ayrıca, kanıta dayalı olarak diskalifiye edilen on beş proje hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.karşılıksız,sybil saldırıları, veyagizli anlaşma. Pomelo ekibibu detayları şeffaf bir şekilde paylaşmakve yalnızca geçerli bağışçı katkılarının ödüllendirilmesini, herkesin gelecek sezonların kurallarını anlamasını ve EOSIO ekosisteminin mümkün olduğunca çok faydasını görmesini sağlamak için eşleştirme havuzu dağıtımında bazı ayarlamalar önermek. Hibe sahipleri,çekiciayarlamalar ve tüm nitelikli hibe sahipleri yakında eşleşen tahsislerini talep etmek için talimatlar alacaklardır.

Raporda yazılan bilgilere ek olarak, ayrıca şunları da görebilirsiniz:elektronik tablotüm katkılar için ham verilerle vegrafiğe genel bakıştüm katkıda bulunanlar arasındaki bağışlar. Pomelo ekibinin titiz analizini ve EOSIO yararına kamu malları yaratan tüm harika inşaatçıları takdir ediyoruz. Pomelo Sezon 2'den çok daha büyüktüSezon 1ve önümüzdeki aylarda önümüzdeki sezonlarda büyümeye devam etmeyi dört gözle bekliyoruz. Yaklaşan fon dağıtımı ve Pomelo ile itibar ve ilişki kurmanın derin uzun vadeli faydaları ile, EOS Topluluğu her zamankinden daha fazla yetkilendirilmiştir.

 

Coolwave Capital Bülteni

Coolwave Capital yayınladı54. CWC Bülteni, başlıklıFinansman ve Geliştirici Araçları ile EOS ve Terra Luna Arasında Köprü Kurma” CWC Ortağı Taylor Ryker'ın iyi yazılmış bu haber bülteni, Terra Luna'nın son zamanlardaki düşüşü ışığında EOS ekosistemindeki birçok heyecan verici gelişmeyi özetliyor.

Makale, EOS'un Terra topluluğundaki ve diğer birçok topluluktaki geliştiricilere çok sayıda harika finansman fırsatı ve güçlü geliştirici araçlarıyla nasıl büyük ölçüde yardımcı olabileceğini açıklıyor. Geçtiğimiz yıl içinde EOS'taki geliştiricileri telafi etmek için çok çeşitli yardımcı finansman kaynakları ortaya çıktı.Greyfurt,cennet,ENF Hibe Çerçevesi,helios, veƒractal olarak. Geliştirici araçları, yaklaşan dağıtımla birlikte EOS'ta her zamankinden daha güçlü hale geliyor.EVM'ye güveninve ana hatlarıyla belirtilen birçok gelişmeMavi Kağıtlar ilişkincüzdanlar,API'ler,denetimler,çekirdek yazılım,Mandel konsensüs yükseltmesi, veEOSIO Koalisyonu. Tüm bu faydalı gelişmeler ve EOS ekosistemindeki çok sayıda heyecan verici projenin artan ivmesiyle, geliştiricilerin harika dApp'ler oluşturması için daha iyi bir blok zinciri veya topluluk yoktur!

 

EOS ekosistemindeki tüm inanılmaz geliştiricilere ve aşağıdakiler gibi araştırmacılar ve medya yayıncılarına minnettarız:CoolWave SermayeBu, EOS'un muazzam faydaları hakkındaki sözlerin yayılmasına yardımcı olur. Terra topluluğuyla dayanışma içindeyiz ve CEO'muz Yves La Rose her zamanDesteğimizi sunmak için DM'ler açık. OkuyabilirsinCWC Bülteni 54ve güzel tasarlanmış EOS hakkında daha birçok haber bülteniCoolWave Sermayeİnternet sitesi.

 

Eden Baş Delegeler Toplantısı #6

Eden Baş Delegeleri, törenleri için bir araya geldi.altıncı toplantıbu hafta ve Eden topluluğu, gelecek çağın öncüsü olmak için birçok yararlı tartışmayı paylaştı.gerçek demokrasidünya çapında.

Baş Delegeler cesur bir vizyon önerdi sırasında birkaç büyük değişikliklebeşinci toplantı bir talep de dahil olmak üzere geçen haftahazine fonlarını ikiye katlamak,üçlü aylık fon ödemeleriiçin ekiplere ek fon tahsis edin.çeşitli amaçlar(pazarlama, teknik geliştirme ve destek gibi). Bu teklifler, bu hafta Eden sohbetlerinde çok sayıda ilginç tartışmayı ateşledi veEden Belediye Binasıhafta sonu. Sırasındabu haftaki toplantı, CD'ler bu tartışmayı aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli içgörüler ve fikirlerle sürdürdü:taahhütlerle ilgili güncellemeler, yönetişim için ideal sistem için vizyonlar, EOS topluluk liderleri için daha resmi toplantılar, EOS blok üreticilerinin rolü, Eden API'leri, tüzükler, Ukrayna'daki gıda üretimi krizini Eden ile çözme ve popüler blok zinciri endüstrisi konferanslarında EOS temsili. izleyebilirsinizTam videoya da okutam toplantı notlarıdaha detaylı bilgi için altıncı Eden Baş Delegeler toplantısından.

bunlara ilavetencanlı tartışmalar, birkaç Eden lideri planlarını tartıştıEden topluluğunu ƒractally süreci ile güçlendirinhaftalık sırasındaEden'i İleriye TaşımakEden NFT'lerin heyecan verici olanaklarını keşfetmek için yakın zamanda kurulan yeni bir çalışma grubu ve toplantılar. Her zaman olduğu gibi, tüm Eden Chief Delege toplantılarını şu adresten izleyebilirsiniz: Odysee veya Youtube ve OKU Tüm Baş Delege toplantılarından ayrıntılı özetler Eden topluluğunun heyecan verici gelişimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için. katılan herkes, hoşgeldizEden Belediye Salonlarıtarafından barındırılanBywire Haberleri Eden hakkında bilgi edinmek ve gerçek demokrasinin geleceğini topluluk liderleriyle tartışmak için her Pazar saat 16:00 UTC'de.

 

Haftalık EOSIO Koalisyon Toplantıları

EOS, Wax, Telos ve UX Network'ün teknik liderleri haftalık olarak bir araya geldiEOSIO Koalisyonu toplantısıEOSIO'nun geleceğini tartışmak, planlamak ve inşa etmek. EOSIO Koalisyonu o zamandan beri mükemmel ilerleme kaydediyor.koalisyonu geçen ay kurdu, yıllık 8 milyon dolarlık bir bütçe sözü vererek vemultisig hazine hesabı2 milyon USDT ile EOS'ta. iki tane yayınladıkiki haftalık raporlarherkesin yararına açık kaynaklı EOSIO yazılımı geliştirmeye yönelik birçok yararlı girişimin özetlerini sağlamak için!

Bu haftaki tartışmalar sırasında, EOSIO topluluk liderleri,
oylama da dahil olmak üzere birçok heyecan verici konuyu tartıştı.Cüzdan SDK'sı ve Daha Hızlı Kesinlik RFP'si(Teklif İsteme) belgeleri,Yönlendirme komiteleri,iletişim RFP'leri,bütçe raporları,potansiyel Çinli katılım,Ölçeklenebilirlik+ Mavi Kağıt, veEOSIO'nun yakında yeniden markalaşması. biz de konuştukYves La RoseveStephane Bissonbu haftaki yaklaşan EOSIO marka değişikliği seçenekleri hakkındaEOS Şömine Sohbeti. EOS ve Telos'un liderleri bir marka ajansıyla çalışıyor. EOSIO çekirdek protokolünü yeniden markalaştırın ENF'nin finansmanıyla ve yeni bilgiler birkaç hafta içinde açıklanacak. Yeni marka, EOSIO Koalisyonu tarafından yönetilecek ve işbirlikçi topluluk liderliğindeki gelişimin heyecan verici bir sonraki dönemi için tüm EOSIO blok zincirlerini toplamaya yardımcı olacak!

Tüm EOSIO Koalisyon toplantılarını izleyebilir ve her toplantıdaki tüm tartışmalara ilişkin ayrıntılı genel bakışlara şu adresten göz atabilirsiniz: EOSIO Koalisyonu Youtube oynatma listesi çok daha fazlasını öğrenmek için. Ayrıca, Koalisyonun şu ana kadar kaydettiği ilerleme hakkında daha fazla bilgi içeren kısa özetleri de okuyabilirsiniz. ilk EOSIO Koalisyon Raporu ve ikinci EOSIO Koalisyon Raporu.

Haftalık Mandel Yükseltme Toplantısı

Yirmi EOS topluluğu lideri, etkinlik için bir araya geldi.on beşinci Mandel Yükseltme Toplantısıyaklaşan EOS ile ilgili en son güncellemeleri paylaşmak içinMandel Konsensüs Yükseltmesi. EOS, daha önce birkaç yıldır Block One tarafından geliştirilen EOSIO yazılımıyla çalışıyordu, ancak şimdi EOS topluluğu Mandel çekirdek yazılımını bağımsız olarak geliştiriyor.

Bu haftaki toplantıda, katılımcılar tartıştıKUMDAN TEPE, artık hazır olan yeni geliştirme ortamı &şiddetle tavsiye edilirEOS geliştiricileri tarafından. Ek olarakDUNE hakkında konuşmalar, katılımcılar da tartıştıPlatform Desteği anket sonuçları,API + İşlem Yaşam Döngüsü özellikleritarafından teslimOCI,Mandel & Trust EVM testi, ve daha fazlası. Her konu için zaman damgalarıyla tartışmanın daha ayrıntılı bir genel bakışına göz atabilirsiniz. Youtube'da video açıklaması. Ayrıca okuyabilirsiniz bu toplantı için özet notlar içindeki tüm Mandel Yükseltme Toplantıları için özetleri ve kayıtları bulun. Mandel Github deposu.

EOS Topluluğu Şömine Sohbeti

Bu haftaki etkinlikler için birçok harika EOS topluluğu üyesiyle tanıştık.EOS Şömine Sohbetive mükemmel, eğlenceli ve anlayışlı bir tartışma paylaştı!

Bu hafta tartıştıkEOSIO Koalisyonu için markalama seçenekleri,Pomelo 2. Sezon Analizi,Çin güncellemeleriözel misafirlePhilip Hamnett,Verim+ Mavi Kağıt,ana akım medya kapsamı,stabilcoinlerin canlılığıTerra Luna'nın ışığında,Boğa ile ilgili endişeler, ve olasılıklarEden blok zinciri veya jetonu. şurayı dinleyebilirsiniztam tartışmaBu haftanın Fireside Chat'inden, konulara daha ayrıntılı bir genel bakış için video açıklamasına göz atın vebilgi dolu kısa kliplerbirçok harika sohbettenHer şey EOS Fireside Chats çalma listesi.

Her Çarşamba saat 19:00 UTC'de Twitter Spaces'ta EOS topluluğu Fireside Chats'e ev sahipliği yapıyoruz. Herkes, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, EOS'taki en iyi geliştiriciler ve liderlerden bazılarına doğrudan katılmaya ve soru sormaya davetlidir.Yves La Rose,Zack Gall, &Brandon Lovejoy. Fireside Chats sırasında metin sohbetine katılabilir, EOS hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve arkadaş canlısı topluluk üyeleriyle bağlantı kurabilirsiniz. Sizi orada görmek için sabırsızlanıyorum!

EOS Ağı

EOS Ağı, neredeyse hissiz işlemlerin kararlı bir şekilde yürütülmesi için düşük gecikme süreli, yüksek performanslı ve genişletilebilir bir WebAssembly motoru olan EOS VM tarafından desteklenen 3. nesil bir blok zinciri platformudur; optimum web3 kullanıcı ve geliştirici deneyimlerini sağlamak için amaca uygun olarak oluşturulmuştur. EOS, EOS Network Foundation (ENF) aracılığıyla araçlar ve altyapı için çok zincirli işbirliği ve kamu malları finansmanının arkasındaki itici güç olarak hizmet veren EOSIO protokolünün amiral gemisi blok zinciri ve finans merkezidir.

EOS Ağ Vakfı

bu EOS Ağ Vakfı (ENF), EOS Ağının büyümesini ve gelişmesini teşvik etmek için mali ve mali olmayan desteği koordine eden, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. ENF, EOS için koordineli bir gelecek planlamak için pozitif küresel değişim için bir güç olarak ademi merkeziyetçiliğin gücünden yararlanan EOS Ağının merkezidir.

EOS Discord
ENF Telgram Duyuruları
Twitter
Youtube

Bywire will email you from time to time with news digests, stories & opportunities to get involved. Privacy

Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now