Trust - EOS üzerinde EVM

EOS İçin Ethereum Sanal Makinesi başlatıldı ve yakında tamamen çalışır durumda olacak. Bu, EOS için bir oyun değiştirici olabilir mi?


Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now

Güven – EOS üzerinde EVM

LONDRA (Bywire News) - EOS'ta büyük haberler. EVM son zamanlarda EOS blok zincirinde başlatıldı ve yakında faaliyete geçecek. EOS üzrinde EVM’nin  şu an nasıl çalıştığını ve neler yapabileceğini görmek için  kısmen test etmek mümkündür. Sonbahar sonlarına doğru tam bir lansman yapılması planlandı.

Şimdiye kadar elimizde olan bir pre-alfa (ilk test aşamasından önceki geliştirme) versiyonudur. Test sürümü bir aydan kısa bir süre içinde gelecek. 2022 sonbaharında ana ağ sürümünün piyasaya sürülmesinden önce bu yeni aracı test edecek ve kusurları veya bilinmeyen sorunları keşfetmek için kullanılacak.

EVM veya Ethereum Sanal Makinesi, bu blok zinciri için yazılmış kodu farklı bir blok zincirinde çalıştırmanıza izin veren, Ethereum'un yerel bir geliştirme ortamıdır.

Bu size Ethereum üzerinde geliştirilen uygulamaları alma ve farklı blok zincirlerinin tüm avantajlarını kullanma yeteneği verir. Bu durumda, daha hızlı işlemlere ve  yüksek enerji verimliliğine sahip bir blok zincirine sahip olan EOS’dur. Bununla birlikte, Ethereum'da sahip olduğunuz Remix, MetaMask, Truffle ve benzeri gibi tüm faydalı araçlarla birlikte gelir ve RPC, GraphQL ve diğerlerine olan uyumluluğu genişletir.

Çeşitli blok zincirlerinin farklı dilleri ve ayrıca farklı kütüphaneleri olduğunu unutmayın. Örneğin, Ethereum'da Solidity bulunurken, EOS'ta esas olarak C++ bulunur. Önceden oluşturulmuş olanı kullanmanıza izin veren bir EVM'ye sahip olmak, her şeyi sıfırdan oluşturmaya kıyasla çok zaman, emek ve para tasarrufu sağlar.

Bu önemli bir gelişmedir. Ethereum'un birçok sorunu nedeniyle, özellikle de işlemlerin giderek artan maliyetleri nedeniyle, birçok proje, özellikle bir EVM'ye sahip olanlar olmak üzere, diğer blok zincirlerine geçme arayışındadırlar. Bu göç gelecekte de devam edecek, ancak mevcut çeşitli çözümler olabilecekleri kadar verimli değil.

İşte burada Trust EVM devreye giriyor – size tüm Ethereum ekosistemini, EOS blok zincirinin tüm avantajlarıyla birlikte yenilikçi bir çözüm sunmaktadır. Bir yanda EVM akıllı sözleşmemiz, diğer yanda Ethereum blok zinciri ile bağlantımız var.

EVM nasıl çalışır?

Trust EVM'nin sunduğu belgeden anladığımıza göre, sistem farklı aktörlerle çalışıyor. EVM'nin akıllı sözleşmesi, EOS blok zincirinde çalışır.  İşlem, Ethereum'dan Ethereum'a  kodlayan ve çözen bir tercümandan geçer. Bu işlem, onu blok zincirinde işleyen Ethereum düğümünden geçmektedir.

EVM ile geliştirin

Trust EVM'nin gelecekteki geliştirmelerinden bazıları, Ethereum geliştiricilerinin akıllı sözleşmelerini bu çözümle uyumlu olan  sözleşmelere kolayca dönüştürmelerine olanak tanıyan basit bir eklenti aracılığıyla her şeyi oluşturmak olacaktır.

Ayrıca, Trust EVM, Uniswap ve diğer projeler gibi herhangi bir varlığın değiş tokuşuna ve herhangi bir DEX'in EOS blok zincirine taşınmasına izin verecek merkezi olmayan bir borsa (DEX) açılışını  test edecek.  Onlarla birlikte, ilgili platformlardan yararlanan diğer dApp'ler gelecek.

 

Sadece kripto değil

Hikaye kripto ile bitmiyor. Diğer akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamaların yanı sıra, Ethereum blok zincirinde sahip olduğumuz tüm NFT'leri de getiriyor. Açıkçası, bu, NFT'lerimiz bu blok zincirinde kullanılmadan önce ilgili kodu geliştirmiş ve entegre etmiş olacaktır. Bu varlıklardan yararlanan diğer projeler de akıllı sözleşmelerini buraya getirebilir ve ilgili dApp'in çalışmasını genişletebilir.

EOS blok zincirinde büyük bir devrimin henüz başlangıcındayız. Hepsi, kendini geliştirmeye ve iyileştirmeye kendini adamış bir topluluk sayesindedir. Gelecek parlak görünüyor ve varlığın fiyatının nasıl artacağını görmek ilginç olacak. Durum şu ki, fiyat 3 doların altında. Önümüzdeki birkaç ay içinde ana ağa gelen tüm gelişmelerle birlikte, EOS'un buradan nereye gittiğini görmek ilginç olacak.

(Yazan Alfredo de Candia ve Tom Cropper, editör Klaudia Fior)

Makalenin orjinali için tıklayınız

Bywire will email you from time to time with news digests, stories & opportunities to get involved. Privacy

Bywire - Claim your free account nowBywire - Claim your free account now